Másfél éve együtt vagyok párommal. Több mint egy éve kezdtem el fogamzásgátlót szedni. (Dienille-t). Semmi probléma nem volt eddig, mikoris kedves párom Édesanyja rákérdezett arra, hogy hogyan szedem. Szó mi szó, lehet, hogy nem papír szerint csinálom. A gyógyszer útmutatójában azt írják, hogy a menses 1 napjától a kezdetétől végéig, ha vérzem, ha nem, a 7 napot meg kell várnom (gyógyszer nélkül), akkor azaz a 8. napon már be kell vennem a gyógyszert. Mire én mondtam, hogy nem így csinálom. Nem várom ki a 7 napot, hanem ha csak 5 napig vagyok beteg, a 6. napon már beveszem a tablettát. Ez az anyósomnál kicsapta a biztosítékot. Szerinte terhes lehetek és ezzel láncolom magamhoz a párom. Egy éve rosszul szedem és szerinte csak a szerencsének köszönhető, hogy nem estem teherbe. TUDOM, hogy rosszul szedem, de nem lehetek terhes szerintem. Vagy mégis?
Igen, mégis! Nem értelek... nem cukorkát kapkodsz be nap mint nap, ez gyógyszer! Nem ajánlatos "játszani" vele. Vagy szedd rendesen, vagy keressetek más védekezési módot, mert ennek így nem sok értelme van. Megkérdezhetem, hogy miért szeded (tudatosan!) rosszul? Nem hiszem, hogy az a +2 nap vérzés annyira elviselhetetlen lenne...
2012. máj. 5. 19:15
2/9 anonim válasza:
Ez így nem egészen tiszta.
Anyósod? Párod?
Akkor kije-mije vagy neki, hogy nem lehetsz terhes?
2012. máj. 5. 19:20
3/9 A kérdező kommentje:
Nem szedem össze vissza. De van, amikor csak 5-6 napos a menses. Én a hetedik napon veszem kezdem el az új levelet. Ez gond? Ettől teherbe esem? Nem hiszem. Hogy miért? Mert inkább előbb elkezdem szedni. És az anyósom pampog, hogy teherbe eshetem, mert szedem a gyógyszert. Ugyan előbb kezdem, de szedem.
2012. máj. 5. 19:33
4/9 anonim válasza:
Nem értem, mi a logika abban, ha nem úgy szeded, ahogy kellene... egyébként a gyógyszermentes napokon még helyes szedés mellett is javasolt a kiegészítő védekezés.
2012. máj. 5. 19:46
5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Gondoltam, nem lehet nagy baj. Orvoshoz is rendszeresen járok, és egy év után sem voltak még csak jelei sem annak, hogy babát várok. Rosszul szedem, de az túlzás, hogy teherbe eshetek miatta.
2012. máj. 5. 19:48
6/9 anonim válasza:
Nem esel teherbe, mivel rövidebb szünetet tartasz, nem hosszabbat.
DE MÉGIS MI A FRANCÉRT SZEDED ÍGY??? Nem véletlenül kell úgy szedni, ahogy a tájékoztatóban le van írva.
Nem tudod értelmezni, vagy mi a f.sz?
Annyira ízlik a gyógyszer, hogy többet akarsz belőle?
2012. máj. 5. 21:43
7/9 A kérdező kommentje:
Nem, nem ízlik, és nem szedek belőle be többet, csak elővigyázatos akartam lenni, de ezek után akkor jól fogom szedni.
2012. máj. 5. 22:12
8/9 anonim válasza:
De többet szedsz be, mivel kevesebb szünetet tartasz.
Úgy akartál elővigyázatos lenni, hogy nem a tájékoztató szerint szedted?
Hát őszintén gratulálok a sok eszedhez. Ekkora baromságot még sosem hallottam.
2012. máj. 5. 22:30
9/9 anonim válasza:
Ezzel csak azt éred el, hogy még jobban szétcs.szed a szervezeted.
A gyógyszer normálisan szedve se cukorka.
Nem csak akkor kell 7 nap szünetet tartani, ha neked 7 napig tart a vérzésed. Ha csak 4 napig, akkor is.
Sőt, ha nyolc napig véreznél, akkor is csak 7 napig kellene szünetet tartanod.
És rosszul tudod: nem véd jobban így a tabletta. Pont, hogy sokkal gázabb így, mivel nincs meg a rendszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!