Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hamarabb teherbe eshetek ha...

Hamarabb teherbe eshetek ha majd szeretnék babát, kezelések nélkül is, mint az, akinek bogyókkal vagy anélkül is rendszertelen a menzije?

Figyelt kérdés

Pco s vagyok, a tsh m is magas, agyalapi mirigy daganatom is van, kezelnek mindegyikkel, de a menzim már rendszeres pár éve,

hiába szedek fogamzásgátlót, azaz cypromixet, közbe is olyan érzésem van mintha lenne peteérésem, meg nem minden hónapba de fél évente egyszer kétszer a cisztáim is megnőnek, fájnak és kipukkadnak, a mellem viszont minden hónapban megnől, és a hőm is megemelkedik mintha nem is szednék bogyót

lehet hogy pco mellett és bogyó mellett is van peteérésem ? :) vagy nálam nem jön ki a cypromix fogamzásgátló mellékhatása?

akkor lehet eddig csak a ritka szex vagy a rossz időzítés miatt nem lettem terhes? mert lényegében mi még sosem próbálkoztunk a baba csinálással

egy pco s nak mindenképp kell szedni valamit h teherbe essen majd?

2011. dec. 28. 18:54
 1/6 A kérdező kommentje:

amúgy vékony vagyok, nincsenek pattanásaim, nincs zsíros bőr már, nincsenek hőhullámaim mint pár éve tizen évesen

a szőrszálak a mellbimbóm körül eltüntethetők vagy vékonyíthatók a lábamon? mer ha nem borotválom kicsit sötétebbek meg erősebbek, böknek, de maugy nem feltünő

2011. dec. 28. 18:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk valamit:

A Cypromix egy antiandrogén hatású szer, amit mellékesen kiegészítettek ösztrogénnel és progeszteronnal, így fogamzásgátló hatása van, de elsősorban nem az. És ha rendesen szeded, nem csúszott közbe semmilyen olyan más gyógyzser, ami befolyásolhatná a hatását akkor nem eshetsz teherbe(az írásodból feltételezem szerenél) így azt javaslom regéld el az orvosodnak, hogy gyereket szeretnél. Már azért is fontos lenne, mert ennyi hormonális betegség mellett biztos, hogy állandó vizsgálatokra szorulsz majd a terhesség idején.

2011. dec. 28. 19:04
 3/6 A kérdező kommentje:

még nem szeretnék, nem próbálkozunk, de majd szeretnék igen, tudni szeretném hogy aki pco s az meddő is, vagy nem feltétlenül? és ha nehezen esek teherbe akkor kell szednem hozzá bogyókat, vagy műteni kell, de eshetek spontán is teherbe?

tudom mi a cypromix, csak arra voltam kiváncsi hogy a hatóanyagaik nem ütköznek e,

amugy belgyógyászhoz járok, meg olvastam az összetételüket is

amúgyis érdekelt mindigis a biológia

magamtól jöttem rá h beteg vagyok és be is igazolódott

szal akkor cypromix lehet nem is véd totálisan a baba ellen? akkor lehet ezért érzem azt mindha bogyó mellett is lenne peteérésem, azaz duzzadnak a cisztáim a hasamban, fáj a mellem, magas a hőmérsékletem, ....

lehet csak azért nem estem eddig teherbe mert ritkán szeretkezünk

de lehet pco mellett vagy bogyó mellett peteérés?

2011. dec. 28. 19:10
 4/6 A kérdező kommentje:
pco tól ha összejön a terhesség, lehet emiatt vetélés, vagy az csak cukor miatt szokott lenni?
2011. dec. 28. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Annak iszonyatosan kicsi az esélye, hogy neked PCO-val, tabletta mellett legyen peteérésed. Alapból a tabletta gátolja a peteérést, elég ritka, hogy vkinek nem hat. Hát még PCOval...

Ha tabletta nélkül van peteérésed, akkor spontán is teherbe eshetsz.

2011. dec. 28. 21:37
 6/6 anonim ***** válasza:

ha van peteérésed, akkor eshetsz teherbe spontán (ha biztos akarsz benne lenni, vegyél ovulációs tesztet, és az megmutatja, hogy van-e

amúgy nem egy jó dolog Cypromix szedése mellett teherbe esni (elvileg nincs rossz hatással a babára, de hát jobb félni, mint megijedni), úgyhogy ha tényleg van peteérésed, akkor szerintem amíg nem akarsz aktívan gyereket, használjatok kiegészítő védekezést

ha meg baba mellett döntöttetek, akkor beszéld meg az orvosoddal, és akkor gondolom leállít majd a Cypromix-vel, és akkor ha kiürült lehet próbálkozni

egyébként ha kezelik a PCOS-t, akkor a spontán teherbeesés esélye is jóval nagyobb, szóval ne aggódj, nem vagy feltétlen meddő, csak azért mert PCOS-ed van

2012. jan. 5. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!