Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért hangsúlyozzák annyira a...

Miért hangsúlyozzák annyira a tamponokon, hogy mindig a vérzés erősségének megfelelő méretű tampont használjunk?

Figyelt kérdés

Miért olyan nagy baj az, ha mondjuk erős a vérzésem, de én kicsi tampont használok, és hamarabb kiveszem? Vagy ha gyenge a vérzésem, de nagy tampont használok, és egész nap bent van?

És az gáz, hogy a vérzésem végén beteszek még egy tampont a biztonság kedvéért, de hiába van bent 8 óráig, nem telik meg, mert már olyan gyenge a vérzésem. Akkor így ártalmas a tampon?

2012. máj. 4. 21:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha erős a vérzésed, és minit használsz, azzal nincs gond, csak kellemetlen 10 percenként cserélgetni meg átázni.

Ha egész nap bent van, az azért nem jó, mert elszaporodhatnak benne a bacik és mindenféle baj lehet belőle.

Ha meg úgy szeded ki, hogy még nem telt meg, akkor felsérti a hüvelyt. Egyszer kicsit elszámoltam magam, és szinte szárazon kellett kivennem a tampont. Baromi kellemetlen volt.

2012. máj. 4. 21:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert sokan gyenge vérzésnél is normál tampont használnak, ami nem telik meg több óra alatt sem, és így kidörzsöli, kiszárítja a hüvelyt, tönkreteszi a nyálkahártyáját, és könnyebben lehet kapni fertőzéseket.
2012. máj. 5. 06:46
 3/3 anonim ***** válasza:
81%

Ha erős a vérzésed és kicsit használsz,akkor gyakrabban kell cserélni,azt meg kiakarja?

A tampont 3-4 óránként,körültekintően kell kivenni és újat behelyezni. Ergó egészségtelen egész nap ugyanazt hordani. A tampon eleve erősíti a bacikat,így meg még jobban! Illetve nagyobb baj is lehet belőle. Pl. TSS...

Ráadásul kiszívja a nyálkahártyát,méhszájsebet is okozhat. Ezért a vérzés erősségének megfelelőt használj! :D

2012. máj. 5. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!