Ha az abortuszt szigorú törvények szabályozzák, és az állam célja is az, hogy minél kevesebben folyamodjanak hozzá, akkor miért nem támogatja a fogamzásgátló módszereket?
Lehet csak én látom így, de nevetségesen drágák a fogamzásgátló módszerek, bármelyik fajtája. Az abortusz ugy mint tudjuk, csak végső megoldás. Nem értem, hogy miért nem fordítanak ott "fent" nagyobb figyelmet a fog.gátló módszerekre. Hm? Van ennek valami oka?
(nem találtam jobb helyet a kérdésnek)
Én Angliában élek, ahol támogatják a fogamzásgátlást. Ingyen van fogamzásgátló és ha jól tudom a megfelelő klinikákon óvszer is. De óvszert lehet beszerezni olcsóbb helyeken is (mint pl a Poundland, ahol minden 1 fontba kerül).
Viszont!
Most utána néztem és az idei hírekben az áll, hogy 6 év óta előszőr esett 1.5%-al az abortuszok száma. Pontosabban azoké, akik előszőr mennének, mert azoké, akik ismételnek, növekszik.
A másik baj itt, hogy a fiatalokat itt nem nagyon világosítják fel, épp ezért nem csak EU-s, de világ szinten az egyik legnagyobb a tinédzserterhességek száma.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az abortusz csökkentésére nem feltétlenűl a fogamzásgátlás a megoldás. Igen, tudom, azt írtam csökkent, de nem olyan jelentős mértékben és már 10 éve is támogatták a fogamzásgátló szereket mégis magas volt a ráta folyamatosan.
Szerintem a fogamzásgától támogatását kombinálni kéne a helyes felvilágosítással. De nem azzal, amit most csinálnak (vagy legalábbis amit a mi időnkben), hogy elmondják biológiailag, hogy lesz kisbaba, hanem mondjuk leülnek és beszélgetnek a fiatalokkal az őket érdeklő dolgokról. És inkább az érzelmi oldaláról nem pedig arról, hogy ki és mit hova tesz. Ezt úgyis tudják maguktól is. :S
Végülis én nem értem:
Nem hiszem, hogy nagyobb kiadás lenne a fogamzásgátló támogatása, mint egy gyerek nevelése. Ha belegondolok, hogy évente születne egy gyerek, ha nem védekezne egy nő, akkor az után családi pótlékot kell fizetni, valószínőleg még rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény is jár, arról meg ne is beszéljünk, ha az államnak kell felnevelnie.
És ott a másik oldal: most sok a nem kívánt gyerek, és az abortusz.
22:38
Természetesen nem elég a fogamzásgátlók támogatása, hanem normális felvilágosítás kellene: nemcsak a testről, hanem az érzelmekről is. Csak ezt már nem szoktam beírni, annyira alapnak tartom.
(22.13)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!