Mit lehet tenni az erős menstruációs fájdalommal, amikor semmi nem segít? 18/L
több, mint 5 éve menstruálok, és amellett, hogy nem rendszeres, első nap nagyon görcsölök, szinte képtelen vagyok mindenre, teljesen leterít. Próbáltam már többféle gyógyszert is, de egy sem segít. se a melegvizes tömlő, se semmi! Esetleg az, ha mélyen elalszok, és alszok egy kicsit, de olyankor elaludni is nehéz :(
Van valami egyéb jól bevállt házi praktika?
1. Orvostól lehet erősebb gyógyszert kérni.
2. Ha annyira erősek a görcsök, nem ártana egy kivizsgálás sem, hogy nincs-e szervi oka.
3. Fogamzásgátló, de ez csak akkor lenne járható út, ha rendszeresen menstruálnál. Így ne nagyon jusson eszedbe.
A fogamzásgátló pont jó arra, hogy a rendszertelen ciklust rendezze, és görcsöket csökkentse.
Az orvos tud felírni erősebb fájdalomcsillapítót, görcsoldót annál, mint ami recept nélkül kapható.
"A fogamzásgátló pont jó arra, hogy a rendszertelen ciklust rendezze, és görcsöket csökkentse. "
Tévedsz. Rendszertelen menzeszre nem szabad tablettát írni, mert nem a menzeszt rendszerezi, hanem kikapcsolja a ciklust. Abbahagyás után jó esetben csak olyan lesz mint előtte, sok esetben meg még szarabb. Esetleg egyáltalán nem is lesz ovu.
Nem szoktam szedni gyógyszert, fogamzásgátlót pedig nem is szeretnék, majd pár év múlva esetleg!
Köszi a válaszokat!
Jó, hogy felteszel egy kérdést, utána pedig kijelented, hogy egyik megoldást sem akarod... hmm
Csakis gyógyszerrel lehet erős fájdalmakon segíteni. Ez vagy a fogamzásgátló, ami ugye hormon, vagy pedig a menzesz előtt 2 nappal elkezdesz szedni nem szteroid gyulladásgátlót. (apranax, xilox, cataflam) Ez megakadályozza, hogy görcsölj.
Más emberi megoldás nincsen, esetleg még a szex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!