Tamponnal a vízben 13 évesen?
Szia!
Én a lányomnak magam ajánlottam a tampon használatát. Bár sokak szerint az állandó (már amikor megvan) használata nem feltétlenül egészséges, de mégsem falazhatjuk be magunkat, ha vizes programot csinálunk. Szóval, a lányom nyáron - ha vízparton vagyunk - használja és örül, hogy részt vehet a családi vizes "bolodságokban".
Mellesleg harminc éve használom én is, semmi bajom tőle.
Remélem, segítettem! Szép napot! :-)
A higiéniai szabályok betartásával a tamponnal vízbe is lehet menni. Persze ilyenkor nem ajánlottak a melegvizes, túlzsúfolt fürdők vagy az, hogy órákig áztasd magad, de a sportolás nem ez a kategória.
Menstruáció alatt jobb, ha természetes vizekbe mész bele ( tavak, tenger), mivel itt kevésbé szaporodnak fel a baktériumok.
Egyetértek a felettem szólóval! A vízben való mártózás menzesz alatt azért jár némi kockázattal még tampon használata esetén is, ezért fontos, hogy túlzsúfolt meleg vizes fürdőkben ne fürödj, ha menstruálsz! Ugyanis a meleg vízben hatványozottan terjednek a kórokozók. A tenger a legjobb ilyenkor, utána az uszoda (klór miatt), majd a Balaton. A tampon zsinórja a vizet felszívja és a bacik elkezdenek szaporodni a tamponban. A vér is segíti a bacik szaporodását.
Tehát fürdés után azonnal cserélni kell és 1 óránál többet ne legyen benn a tampon ilyenkor!
A kajak esetén az a legjobb, ha ne borulsz ugye a vízbe:) Dunában sem mártóznék szívesen, ha menstruálok.
Első 3 napot egyébként én ki szoktam hagyni, ha tehetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!