Ha lejár a TB-m, és szeretnék nőgyógyászaton gyógyszert iratni, akkor kell valamit fizetni?
"Igen.Mivel lejárt a TB,így nem vagy jogosult az orvosi ellátásra.Ettől függetlenül elmehetsz orvoshoz,de fizetni kell."
Bocs, de téves!!! Még némelyik rendelőben is baromság van kiírva! Olyan nincs, hogy "lejárt a TB-m"!!! Fizetni leegyszerűsítve, annak kell, akinek nincs biztosítási jogviszonya és nincs magyar lakcímkártyája! Megint csak leegyszerűsítve: akinek van magyar lakcímkártyája, és mondjuk nem munkaviszony/társas váll.jogv. stb. által biztosított, annak kötelező egyéni Tb szerződést intézni! (Idén 6930/hó). Ha elmész az orvoshoz, max arra szólítanak föl, hogy rendezd a bizt. jogviszonyodat és visszamenőleg fizesd ki az idén 6930/hó-t (tavaly 5100, előtte 4950) Ha kell segítség szólj!
ma 12:45
Én rendelkezem magyar állandó bejelentett lakcímmel,de nincs TB-m.Mégis ha haza megyek,és elmegyek orvoshoz gyógyszert felíratni,mindig kell fizetnem.Nem helyben,nem az orvosnak,de a doki előre szól,hogy nincs TB-m így nem vagyok jogosult az ingyenes vizsgálatra(és a gyógyszer felírás is vizsgálat kategóriában van) Általában csekken kapom meg a befizetendő összeget.
Tavaly például 12.000 forintot fizettem csekken egy rákszűrésért,és fogamzásgátló gyógyszer felírásáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!