Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha lejár a TB-m, és szeretnék...

Ha lejár a TB-m, és szeretnék nőgyógyászaton gyógyszert iratni, akkor kell valamit fizetni?

Figyelt kérdés
Köszi előre is!

2012. ápr. 26. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen.Mivel lejárt a TB,így nem vagy jogosult az orvosi ellátásra.Ettől függetlenül elmehetsz orvoshoz,de fizetni kell.
2012. ápr. 26. 12:32
 2/10 A kérdező kommentje:
És kb mennyit? Vagy azt nem lehet tudni? Köszi szépen!
2012. ápr. 26. 12:33
 3/10 Kalász Adrián válasza:
76%

"Igen.Mivel lejárt a TB,így nem vagy jogosult az orvosi ellátásra.Ettől függetlenül elmehetsz orvoshoz,de fizetni kell."

Bocs, de téves!!! Még némelyik rendelőben is baromság van kiírva! Olyan nincs, hogy "lejárt a TB-m"!!! Fizetni leegyszerűsítve, annak kell, akinek nincs biztosítási jogviszonya és nincs magyar lakcímkártyája! Megint csak leegyszerűsítve: akinek van magyar lakcímkártyája, és mondjuk nem munkaviszony/társas váll.jogv. stb. által biztosított, annak kötelező egyéni Tb szerződést intézni! (Idén 6930/hó). Ha elmész az orvoshoz, max arra szólítanak föl, hogy rendezd a bizt. jogviszonyodat és visszamenőleg fizesd ki az idén 6930/hó-t (tavaly 5100, előtte 4950) Ha kell segítség szólj!

2012. ápr. 26. 12:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom havi 6.400 Ft
2012. ápr. 26. 12:45
 5/10 anonim ***** válasza:

ma 12:45

Én rendelkezem magyar állandó bejelentett lakcímmel,de nincs TB-m.Mégis ha haza megyek,és elmegyek orvoshoz gyógyszert felíratni,mindig kell fizetnem.Nem helyben,nem az orvosnak,de a doki előre szól,hogy nincs TB-m így nem vagyok jogosult az ingyenes vizsgálatra(és a gyógyszer felírás is vizsgálat kategóriában van) Általában csekken kapom meg a befizetendő összeget.

Tavaly például 12.000 forintot fizettem csekken egy rákszűrésért,és fogamzásgátló gyógyszer felírásáért.

2012. ápr. 26. 12:49
 6/10 A kérdező kommentje:
És külön a gyógyszer felírása mennyi lehet? Nem tudod körülbelülre?
2012. ápr. 26. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én orvosom 500 forintért ír fel gyógyszert, ha nincs vizsgálat. A fogamzásgátlót nyugodtan kiválthatod szerintem, mert arra nincs TB támogatás. ( Ha nem így van, akkor javítsatok ki.)
2012. ápr. 26. 12:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert ha lejár júniusban a TB-m, és nem találok mondjuk munkát, (amit remélem azért mégis), befizessem-e a navba a tb-t, vagy ha 500.- a vizsgálat akkor felesleges..? Már ha nem ilyen egetrengető összeget kérnek el egy felírásért.
2012. ápr. 26. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem 500 Ft a vizsgálat! Ennyi a receptfelírás a magánorvosomnál. A vizsgálat 6.000.
2012. ápr. 26. 13:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó bocsi én írtam el, a receptfelírásra gondoltam az 500.-ot!:)
2012. ápr. 26. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!