Férfi vagy nő nőgyógyász a jobb? Melyik csinálja fájdalmasabban? Ez egyén függő, de azért mégis.
Na itt vannak, akikről beszéltem....
lásd 8. és 9.
"Sőt ezt a kérdést is ő tette fel. Saját magával vitatkozik, ez élteti" Erre mit lehet mondani?
Nem kell foglalkozni velük.....
Ezt a két szerencsétlent!.. 8. és 9. ill 10.
Totál igaza van 7.nek. Mindig felbukkannak ketten hárman ugyanazok a végtelen erőszakos, agresszív férfiak(fiúk), akik mint amikor a tolvaj kiált rendőrért, leskrizofénezik és paranoidnak tartják a velük nem egy húron pendülőt!
De vissza a lényegre, én is a női dokikat tartom kívánatosabbnak általában, persze, ha azonos kvalitású orvosokról van szó. Az indokokat már elöttem összeszedegették.
3.
1."Most majd jön a lepontozók serege, de a saját tapasztalatom eddig a férfiakkal jobb"
te... én ahogy nézem a lepontozók serege fogcsikorgatva küzd a női dokikat megdicsérők ellen és nem a ffi dokit dicsérők ellen!
2."elérhető-e, ha hirtelen kell"
ez hogy állapítható meg? valószínűleg nem ránézésre, hanem majd utólag, hogy elérhető volt-e igérete ellenére vagy sem?
Amikor először nőgyógyászhoz kellett mennem, 16 éves voltam. Nagyon szégyenlős voltam, épp ezért nő nőgyógyászt kerestünk, gondoltuk, megértőbb lesz, figyelmesebb stb. Hát... én óriásit csalódtam. Fájt, ahogy megvizsgált, kicsit talán durvának is mondanám, a rákszűrés is borzasztó fájdalmas volt nála... (kb. 3x lehettem nála) Később úgy döntöttem, váltok. Elmentem egy férfihoz és hihetetlenül izgultam, csak azért, mert férfi. Ugyanakkor figyelmesebb volt és abszolút fájdalommentesen vizsgált, kicsit sem mondanám durvának. Azóta még 2 másik férfi nőgyógyásznál jártam, mindegyikkel hasonlóan jók a tapasztalataim.
Teljesen felesleges egyébként azon parázni, hogy férfi vagy nő a nőgyógyász. Nem ez a lényeg, hanem hogy jó orvos legyen, ne érezd magad kellemetlenül nála és lehetőleg ne fájjon az a vizsgálat, aminek nem kellene fájnia.
Egy férfi is tud megértő és empatikus lenni, el tudja érni, hogy ne érezd magad feszélyezetten nála.
nekem a barátnőim sajnos csak bunkó, beszólós nőgyógyász férfival találkoztak, és mindegyiknek fájdalmas volt a vizsgálat és a kenetvétel is!
Az is igaz hogy mindegyikük SzTK-ban volt és lehet hogy ez is a "magán" felé terelés egyik módja...
A nőnek elvileg nincs hátránya, a férfi orvosokkal szemben,
sőt női mivoltából adódóan megértőbbnek és együttérzőbbnek is kellene lennie, talán az a gond, hogy mivel kevesebben vannak, ezért nehezebb találni olyat, akit sokan ajánlanak.
Ha van lehetőség a választásra és mindkettő jó orvos, akkor a nő lenne a jobb, már csak női volta miatt is.
Nézd például, a neten találtam dr Szabadi Erika véleményét:
„Nőként végezni szülész-nőgyógyászati orvosi tevékenységet azért jó és érdekes, mert nőként pontosan ÉRTEM, hogy az engem felkereső páciens mit akar, vagy éppenséggel mit nem akar elmondani. Panaszait pedig ÁTÉRZEM, mert valószínűleg már én is megtapasztaltam, vagy meg fogom tapasztalni azokat.”
Na erre gondoltam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!