Hogyan szedjem ezt a fogamzásgátló tablettát? Mikor kell bevenni az elsőt?
A vérzés 1-5. napján kell bevenni, de a tájékoztató leírja.
Azt is leírja, hgy 21 napig kell szedni, majd 7 nap szünetet tartani. 8. napon új levél ismét 21 napig és így tovább.
A betegtájékoztató fent van a neten, ha még nincs nálad a gyógyszer.
DE (és most jön az okoskodás, a legeslegjobb szándékkal!):
Nem tudom mennyire vagy tisztában a fogamzásgátló működésével, de jó ha tudod, hogy a problémádat nem fogja megoldani.
Pontosabban rendszeresen lesz vérzésed, ez biztos, mert a tabletta úgy működik, hogy rendszeres időközönként megvonásos vérzést hoz létre.
Viszont ennek a vérzésnek semmi köze a te saját ciklusodhoz. Nem a te ciklusod teszi rendbe, hanem a te rosszul működő ciklusodat kikapcsolja, és csinál egy teljesen mesterséges, a tabletta által szabályozott műciklust.
Ami a probléma:
Ha vkinek nincs rendes ciklusa (márpedig ha neked több hónapig nem jött meg, akkor nincs), akkor az azt jelenti, hogy a hormonjaiddal gond van.
Ha az alapból rosszul működő hormonjaidat és ciklusodat legátolják, akkor később vszínűleg még olyan ciklusod sem lesz, mint eddig.
Ez pedig azt jelenti, hogy ha majd kisbabát szeretnél, nem lesz egyszerű dolgod.
A tabletta nem kezeli, hanem elfedi a problémát. Mint a fájdalomcsillapító...
Ha azt szeretnéd, hogy normálisan működj, rendben legyen a szervezeted, akkor fordulj endokrinológushoz (hormonokkal foglalkozó orvoshoz), aki kideríti, hogy melyik hormonod nincs rendben és megszünteti az okot!
Kedves Utolsó Válaszoló!
Köszönöm a hozzászólásodat, sokat segítettél! Mint említettem, nem vagyok jártas a fogamzásgátlók terén. Egyáltalán nem veszem okoskodásnak, sőt, én is tudom, hogyha abbahagyom a szedését, akkor valószínűleg megint "minden" a feje tetejére áll.:( Nem én találtam ki ezt sajnos, hanem a nőgyógyászom. Rendben, megpróbálok elmenni valamikor. És még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!