Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most akkor kell szüneteltetni...

Most akkor kell szüneteltetni a fogamzásgátló szedését?

Figyelt kérdés

3 hét múlva megyek nőgyógyászhoz, szóval csak a ti tapasztalatotokra/véleményetekre vagyok kíváncsi. Bár, ahogy a dokit ismerem, úgyis azt mondja, hogy szedjem nyugodtan tovább.

Januárban volt 3 éve, hogy szedem folyamatosan. Barátommal beszéltünk erről, hogy vajon kell-e szüneteltetni a szedést, hisz annyi mindent olvasni.

Gestomix 20at szedek és 20 éves vagyok.

2012. ápr. 5. 13:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Erről az orvosok véleménye nagyon megoszlik. Van aki azt mondja, hogy ige van aki azt, hogy nem. Az enyém azt mondja, hogy nem kell, de évente szokott vérvizsgálatot csináltatni, hogy májfunkciókat nézzen.
2012. ápr. 5. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kell, de ha tudni akarod, hogy "jól" működsz-e gyógyszer nélkül akkor szüneteltesd.
2012. ápr. 5. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Megoszlanak a vélemények. Én a dokimmal értek egyet, kell a szünet.

A tabletta úgy működi, hogy legátolja a peteérést. Tartós szedés esetén fennállat az, hogy esetleg nem rázódik helyre a szervezet olyan könnyen (vagy egyáltalán nem).

És minél tovább szedi vki, annál nagyobb erre az esélye.

3 év után érdemes tartani 3 hónap szünetet, és ha rendben megjön a vérzés minden hónapban, akkor lehet újra szedni 2 évig, majd fél év szünet.

Ha a 3 hónap alatt nem rendeződik a ciklus, akkor igen erősen el kell gondolkodni vmi más módszeren.

Szerintem a szünettel nem árthatsz, azzal viszont igen, ha nem tartasz.

2012. ápr. 5. 17:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyébként én is a szünetre hajlok.

2012. ápr. 5. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!