Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Laparoszkópia tapasztalatok?

Laparoszkópia tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy 61mm x 51mm-es ciszta van a bal petefészkemen. 4 hónapon keresztül jártam dokihoz, hogy ellenőrizze, de csak nagyobb lett, úgyhogy azt mondta, hogy laparoszkópiás műtéttel kell eltávolítani. Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mennyit kell kórházban lenni, milyen az altatás, meddig kell otthon maradni, ki mit érzett utána. Természetesen a dokival is mindent meg fogok beszélni, csak addig kíváncsi lennék olyanok tapasztalatára, aki már túl van egy ilyenen.
2012. ápr. 13. 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 18 évesen nyáron estem át egy ilyen műtéten! Nekem is a jobb petefészkemen volt egy 5x3 centis ciszta. Sürgősségi műtét volt nálam a dolog: mert még soha nem voltam nőgyógyásznál (előtte nem rég töltöttem a 18-at, és szexuális életet is kb 3-4 hónapja éltem) és így csak akkor derült ki, hogy van egy hatalmas cisztám,amikor egy vasárnapi napon elkezdett szúrni. Hétfőn elmentem a háziorvos, aki beküldött a sürgősségire. Onnét átkerültem a nőgyógyászatra, keddre írtak ki, de vmi közbejött és csak szerdán műtöttek meg. (Műtét előtti napon azaz nálam kedden nem ehettem este 6 után, éjfél után pedig folyadékot se ihattam.) Műtét előtt kaptam egy altató tablettát, elaludni én személy szerint nem aludtam el tőle, de nagyon jó kedvem lett :) Felkellett vennem egy elől összeköthető ruhát, amikor betoltak a műtőbe egyből kaptam a karomba egy kanült (asszem így hívják :$) és kb 3 másodperc múlva aludtam. Műtét után nekem fájdalmas volt az ébredés (olyan érzésem volt mintha vki rádobott volna az ágyra és az egész hasam szúró érzés volt), de mihelyt teljesen kiment az altató hatása, elmúlt a fájdalom is. Kicsit feszült a hasam, talán azért, mert műtét alatt felfújják, hogy nagyobb helyük legyen. Csak akkor fájtak a sebeim, ha megpróbáltam hajolni, menni csak lassan tudtam kb 4 napig. És csak a hátamon meg az oldalamon tudtam aludni. Pénteken engedtek ki a kórházból. Szóval, ha aztán nézem, akkor 3 napot valószínűleg neked is bent kell lenni. A rostos ételeket kerülnöm kellett egy ideig, de asszem ez se tartott tovább 1 hétnél. Varrat szedés 10 nap múlva volt. Azt hittem, hogy nagyon csúnyák lesznek a hegeim, de alig látszanak! :) A két alsó kb bugyi vonalba van és annyira halványok, hogy csak akkor látom meg, ha nagyon nézem azt a helyet, ahol lennie kell. A harmadik, amit a köldökbe vágtak az meg olyan, mintha a köldököm bőrének egy redője lenne. Gyors felépülést kívánok a műtéthez!

22/N

2012. ápr. 13. 15:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Remélem minden rendben lesz és hamar rátérhetünk a babaprojektre, mert igazából az a cél, csak egy ultrahang során derült fény a cisztára.
2012. ápr. 13. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!