Roxiee kérdése:
13 eves vagyok de meg mindig nem jott meg a menstruaciom?
Figyelt kérdés
juliusba leszek 14 de meg nem jott meg, ez hogy lehet?
feher fojasom van..
kicsit felek :(
2012. ápr. 10. 22:10
1/12 anonim 

válasza:

13 évesen ezen miért aggódsz? Valakinek csak 18 évesen jön meg. Nincs mitől félned. Ha betöltöd te is a 18-at, és akkor még mindig nincs, olyankor kell orvoshoz fordulni. Attól, hogy esetleg a társaid már megjött, mert valakinek 11 évesen már van, neked lehet, hogy csak évek múlva lesz. Szerintem örülj neki, amíg nincs. Nem a legjobb dolog, hogy mikor épp van, folyton arra figyelni, cserélgetni a betétet stb. Én például kifejezett utálom ezt az egész macerát már sok éve, örültem, amíg nem volt.
2/12 anonim 

válasza:

Vagy ha ez miatt rágódsz rajta, azt is elmondom, hogy ettől senki sem fog nagyobb lenni, nem is lesz idősebb sem, ugyanolyan kisgyerek marad ettől mindenki. Tudom, hogy sokan ettől már 12-13 évesen menőnek érzik magukat, pedig egyáltalán nem az, ez egy normális dolog, ami egyszer minden lánynak meglesz, úgyhogy nem kell senkinek azt hinnie, hogy ettől ő most jobb, mint mások. Most odavagytok ezért, de később már csak problémát fog okozni, és örülnétek, ha nem lenne. Én is láttam már a suliban ezt a dolgot, mikor ötödikben hogy odavolt minden lány, hogy jaj, miért nincs még neki, aztán nyolcadikban már csak panaszkodott, hogy ez miért van neki, meg utálja, meg minden.
3/12 anonim 

válasza:

13 évesen még nem kell aggódnod, majd ha 17-18 leszel, szólj anyukádnak, hogy menjetek nőgyógyászhoz, mert lehet valami nincs rendben. nincs ezzel még semmi baj, igazából jelenleg örülj még neki, mert nagyon kellemetlen dolog tud ez lenni és amikor megvan akkor zsírosabb lesz a bőre, a haja az embernek, sokkal több pattanás és mitteszer jön ki az arcán, a hátán és a dekoltázsán + vállán. mellesleg, lehet, hogy fájni fog, mint például nekem, de ettől nagyon nem kell félni, mert vannak már görcsoldó gyógyszerek erre és így kevésbé fáj.
4/12 anonim 

válasza:

Valószínű, hogy későn érő típus vagy. 16 éves korodig aggodalom nélkül mondhatod, hogy még nem menstruálsz. Utána kéne így gondolkodj... Tudom, hogy azt hiszed, hogy valami rendellenes benned, de hidd el, inkább az (enyhén) rendellenes, mikor 9 évesen jön meg az első. Szóval még 3évig nincs miért aggódnod.
Egyébként meg rossz kategória...
5/12 anonim válasza:
Nemkell ezen aggódnod majd csak 17-18évesen elég.de nem valami jó dolog ez hamegvan,pl tegnap annyira rosszilvoltam h sulibólis hazakellett jönnöm,szal nevárd..:)
6/12 anonim válasza:
16 éves korodig kell megjönnie, ha addig nem jön, akkor kell nőgyógyászhoz fordulni. A fehérfolyástól számított (tapasztalat szerint) 1-2 éven belül fog megjönni. Tényleg szar dolog, szóval nem kell várni.
7/12 anonim válasza:
Nekem 12 évesen jött meg az első.Eleinte én is vártam de aztán már rájöttem, hogy nagyon rossz és idegesítő dolog.Ne félj,ahogy a többiek elmondták van akiknek 16-17 éves korukban jön meg szóval ebben a korban még nincs ezzel semmi gond.
8/12 anonim válasza:
Szintén 13 vagyok, és még nem jött meg. Én is nagyon rosszul érzem magam, mert sokan cikiztek már azzal, hogy még NINCS. Tudom, hogy senkinek semmi köze, de mégis zavar. A fehér folyás nálam is jelentkezett. Kezdtem arra gondolni, hogy valami betegség. Biztos nem az? Én is eléggé félek...:(
10/12 anonim 

válasza:

Miért cikiznek azért, hogy neked még nincs? Egyáltalán másoknak mi köze van hozzá? Ne mondd el nekik! Nekem 11 évesen jött meg, de én mindig is titkoltam, hogy van, ha kérdezték, mindig azt mondtam, hogy nincs vagy hogy semmi köze hozzá, inkább azt tartottam égőnek, hogy ennyi idősen már van. A te dolgot, nem kell senkinek sem tudnia. Meg akik cikiznek ez miatt, azoknak se volt mindig, sőt, lehet, hogy most sincs, csak mint mondtam, menőznek vele, mert azt hiszik, hogy ettől ők már felnőttnek számítanak. Engem suliban mindig is idegelt, mikor más jött azzal, hogy végre van neki. Azt' ki nem szrja le? Ettől még nem lesz nagyobb, csak gyerekesebb, hogy ennyire nagynak képzeli magát tőle, meg hirdeti, mintha ez olyan dolog lenne, ami csak neki van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!