Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha a fogamzásgátlómból most...

Ha a fogamzásgátlómból most 21 tabi helyett 20-at veszek be?

Figyelt kérdés

Eltűnt az egyik szem a levél végéből (gyaníthatóan az egyik szobatársam nyúlta le, vagy nem tudom...), és most 21 szem helyett csak 20-at tudok bevenni. Nem lesz ettől semmi bajom, nem kell kiegészítő védekezés? És a ugyanúgy 7 napos szünetet tartsak, vagy megtarthatom a 8-at, mintha 21 tabit vettem volna be?

Tri-regolt szedek (kb másfél éve), és az utolsó fázisú tabiból tűnt el egy.

2012. márc. 30. 14:03
 1/4 anonim ***** válasza:

ha az utolsó héten hagysz ki szemet, akkor a következő ciklusra érdemes a kiegészítő, mert a hormon hiánya miatt nem tud kialakulni a megfelelő védettség

szünetet ugyanúgy tartsd meg

szimplán kezeld úgy mintha elfelejtettél volna egy szemet bevenni

2012. márc. 30. 14:28
 2/4 A kérdező kommentje:
tehát akkor 7 nap szünetet tartsak? így előrébb tolódik a ciklusom 1 nappal, az nem baj? és ha 8 napot hagynék ki, hogy ne tolódjon, akkor az baj lenne?
2012. márc. 30. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:

jó, most értettem mire gondoltál

én nem hívnám 8 napos szünetnek, hanem 7 napos szünetnek + 1 nap, amikor "kimaradt" a tabletta, de igen akkor így csináld, ne csúsztasd a ciklusod, mert jobban összezavarod

és védekezésileg meg kezeld úgy mintha elfelejtettél volna bevenni egy tablettát, és használj kiegészítő védekezést

bocs, elsőre nem esett le mire gondoltál

2012. márc. 30. 15:16
 4/4 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm szépen a választ!
2012. márc. 30. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!