Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Orvosi vizsgálaton (közép)...

Orvosi vizsgálaton (közép) iskolában Nálatok mennyire kellett levetkőzni, és hogy nézett ki a vizsgálat? És milyen bugyit célszerű felvenni ilyenkor, megszólják ha valaki tangában van?

Figyelt kérdés
A mi sulinkban most lesz az első ilyen holnap, és mindenféle pletyka terjeng, hogy bugyi sem maradhat a lányokon. ez igaz lehet?

2012. márc. 29. 14:11
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
73%
nekem egyáltalán nem az volt a gondom, hogy mennyire kell levetkőzni, bármikor levetkőzöm egy orvos előtt annyira, amennyire akarja, és ha szükséges, ez van. DE. elég duci lány voltam, és miután tultettem magam azon, hogy ok, ez szükséges, közölték, hogy 4es, 5en megyünk be egyszerre. 4-5 lány osztálytársam előtt kellett állnom meztelenül (illetve bugyiban), és mikor takargattam magam, akkor rámszóltak hogy jujj, csak lányok vagyunk! ne csináljam! szóval ez már mindennek a teteje volt, hogy azok előtt a lányok előtt akikkel nap mint nap találkozom, ott kell trécselnem bugyiban, és hangosan mondták a súlyt, stb. elég megalázó volt.
2012. márc. 30. 15:54
 12/37 anonim ***** válasza:

"bármikor levetkőzöm egy orvos előtt annyira, amennyire akarja, és ha szükséges, ez van."

A lényeg itt nem az hogy ha az orvos akarja, hanem, ha szükséges!!

De itt szó sincs arról hogy szükséges lenne!

2012. márc. 31. 09:16
 13/37 anonim válasza:
Nálunk is bugyira kellett vetkőzni a melltartót is le kellett venni.Amikor először voltunk én tangában voltam elég kellemetlenül éreztem magam,a következő években ha mondták,hogy vizsgálat lesz akkor mindig rendes bugyit húztam.Neked is ezt ajánlom.
2012. ápr. 1. 19:52
 14/37 anonim ***** válasza:
37%

Azt tudod ugye, hogy a tanga rendkívűl egészségtelen mindennapos viseletre?

A vékony pánt egyenesen a puncidba vezeti be a kórokozókat a popsidból!

Meg kellene hagyni "alkalmi" viseletnek a tangát.

2012. ápr. 2. 10:03
 15/37 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az előttem válaszoló írta! A tangától könnyen átkerülhetnek a popsidból a puncidba olyan baktériumok, amik a puncidban komoly fertőzéseket okozhatnak!
2012. ápr. 2. 10:55
 16/37 bensdorp ***** válasza:
51%

Kedves #3, #6!

Mint orvostanhallgató, teljes értetlenkedéssel olvasom, amit írsz. Halvány sejtelmem nincs, honnan vettél - már bocsáss meg - ilyen mértékű hülyeséget, hogy az orvosi vizsgálat "statisztikagyűjtés a nyugatiaknak". Ez azért eléggé arról árulkodik, hogy abszolút semmi közöd a témához, és kicsi elképzelésed sincs arról, mi történik ilyenkor. Kifejezetten káros az a marhaság, amit a többiekre zúdítasz.

Az iskolai vizsgálatok célja egyfajta szűrés bizonyos betegségcsoportokra, amik jellemzően ebben a korban manifesztálódnak. Már itt hangsúlyoznám, hogy abszolút nem ritka kórképekről van szó, ezt nem szórakozásból végzik, és statisztikailag biztos, hogy kb. minden évfolyamban lesz egy ember, aki miatt érdemes volt szűrni. Ide tartoznak bizonyos endokrinológiai betegségek, tápláltsági állapot, családon belüli erőszak (!), szív- és érrendszeri rendellenességek, gerincproblémák, stb. Na most nem tudom, ki gondolja, hogy meg lehet vizsgálni az emberi testet anélkül, hogy ne szabadna megnézni magát az emberi testet. Akinek ez a hivatása, és évtizedeken keresztül ennek a tanulásával foglalkozott, talán egy kicsit másképp tekint erre. Egy átlag 16 éves tini ebben a korban küzd a hormonjaival meg a szexualitással magával, tehát megértem, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel, de attól még az orvos már a képzése alatt is annyi fedetlen testtel találkozik, hogy ilyenkor már csak a munkát és a megoldandó feladatot látja. Elég hálátlan feladat, mert aközött kell választani, hogy becsületesen és felelősségteljesen, a szakma szabályai szerint elvégzi a vizsgálatot, és akkor mindenki felháborodik, hogy ő bizony látni is szeretné azt, amiről szakvéleményt kérnek tőle, meg aközött, hogy hanyagul végzi el a munkáját, mert fél a vádaktól, akkor meg az a baj.

Csak kiegészítésképpen: a melltartó levétele nélkül képtelenség rendesen meghallgatni a szívet, eltakar pár fontos hallgatózási pontot, és plusz zörejeket is kelt. A nemi szerveket meg azért kellene megnézni, mert nem is olyan ritka a nemi hormonok rendszerének zavara, ami meg nagy meglepetésünkre pont a nemi szerveken, illetve a fanszőrzeten (ami egyébként nagyon érzékeny diagnosztikus jelet képes mutatni) látszik. Ennek ellenére én sem gondolom, hogy azzal kellene terhelni a fiatalokat, hogy le kelljen venniük a bugyit is, de mielőtt kígyót-békát kiáltunk az orvosra, talán nem árt tájékozódni, vagy józan paraszti ésszel végiggondolni.

2012. ápr. 2. 12:08
 17/37 anonim ***** válasza:
53%

Minden orvosi vizsgálat ÖNKÉNTES és nem lehet kötelezni senkit arra, hogy tolja le a bugyiját mert én úgy akarom megvizsgálni!

Gulágon, Auschwitzban volt ilyen, de a gimnázium azért mégsem ilyen tábor.

Az ingyenes nőgyógyászati vizsgálat rendelkezésére áll minden lánynak, nőnek, aki szeretne az éljen vele!

2012. ápr. 2. 13:46
 18/37 bensdorp ***** válasza:
37%
Ha nem szeretné a vizsgálatot, akkor szépen aláírja, hogy megtagadta, és az orvost e tekintetben felelősség nem terheli.
2012. ápr. 2. 13:49
 19/37 anonim ***** válasza:
27%

Hülyeséget beszélsz már megint,

"akkor szépen aláírja, hogy megtagadta,"

Eszében sincs megtagadni a vizsgálatot, sőt ragaszkodik hozzá, csak a bugyijában való kotorászást tagadja meg, nagyon helyesen!

2012. ápr. 2. 13:55
 20/37 anonim ***** válasza:
81%

"az orvos már a képzése alatt is annyi fedetlen testtel találkozik, hogy ilyenkor már csak a munkát és a megoldandó feladatot látja."

Miért, aggódott valaki az orvosért?....

2012. ápr. 2. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!