Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az baj ha nem használok és...

Az baj ha nem használok és nem is akarok?

Figyelt kérdés
Én nem használok és nem is akarok tampont használni az baj? Mert az osztályomban szinte mindenki azt mondja hogy sokkal jobb a tampon. De én nem szeretnék azt használni. De többször is mondják hogy jobb lenne ha azt használnék. De én nem tudom... Sokszor nyaggatnak ezzel.
2012. márc. 27. 21:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy mai csirke de még egyetlen lányon sem éreztem a vér szagát a villamoson. Egyébként ha éreztem volna is, ez egy természetes dolog. Mit gondolsz a régi időkben mit tettek a nők? Na a rongyok, meg a havikötő az valóban kényelmetlen lehetett..
2012. márc. 28. 22:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Mindekinek a sajat joga eldonteni, en ereztem mar a melegben, es szerintem nem tul higienikus. Persze izlesek es pofonok...Mindeki azt hasznal amit akar, en csak a sajat tapasztalatomat es velemenyemet irtam le.:-)
2012. márc. 28. 22:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért erre a nem túl higiénikusra még hadd válaszoljak...Sajnos sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a tampon az, ami igazán sok fertőzés forrása, mert benn van a hüvelyben közel a méhszájhoz (ami menzesz alatt nyitva van), a hüvelyben normálisan is jelen vannak bacik a normál döderlein flóra mellett. Nos a menzesz is kimondottan jó táptalaj a bacik szaporodásához, nem kell hozzá nagy fantázia, hogy mi történik már néhány óra alatt a véres tamponban..Hiába cseréled gyakran, tiszta kézzel...

Aki hajlamos gombára, vagy fertőzésekre nőgyógyászatilag, jobban teszi, ha felejti a tampont. A betét igaz sokkal kényelmetlenebb (egyáltalán nem vitatom), de az "út" a baciknak messzebb van a méhszáj felé, mint a tamponból.

És akkor még nem írtam a méhszájseb lehetőségéről, ami szintén jóval gyakoribb a tamponhasználók körében.

2012. márc. 29. 08:58
 14/14 anonim válasza:
szia! szerintem nem baj, ha nem szeretnél tampont használni. én 7 éven keresztül használtam betétet, és közben mindig azon gondolkodtam, hogy ez biztos nagyon gáz stb... aztán rászoktam a tamponra, mert nekem nagyon erős a vérzésem és a tamponnal nagyobb biztonságban érzem magam. viszont most jöttem csak rá, hogy milyen hülyeség volt ezen aggódni 7 évig. szóval, azt használd, amit te jobbnak találsz. és ne érdekeljen, hogy más mit mond, ez a te magánügyed, a te tested:)
2012. márc. 29. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!