Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menzesz görcsökre tudtok...

Menzesz görcsökre tudtok tippeket?

Figyelt kérdés
Teljesen rosszul vagyok olyankor, egy teljes napig képtelen vagyok bármit csinálni. Buscopan görcsoldó tabletta régebben segített, tegnap viszont csak egy erős fájdalomcsillapító mulasztotta el. Tudtok tippeket?
2012. márc. 25. 12:57
 1/7 anonim válasza:

Igyál cickafarkfű teát.

Ha rendszeresen jön meg,akkor már kezd el mondjuk elötte egy héttel mielött megjönne.

Én akkor iszom amikor épp megvan de nekem szokott hatni. (ha terhes vagy akkor asszem nemlehet inni,de nembiztos hogy jól emlékszem,nézd meg neten.)

amúgy én Dm-be szoktam venni,pár száz forint.

remélem használ :)

2012. márc. 25. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Én pont most próbáltam ki valamit, és úgy tűnik bevált, pedig nagyon erős görcseim voltak mindig.

Vettem bioboltban málnalevél teát, nem volt 200 forint. Már mensi előtti napokban el lehet kezdeni iszogatni, igazából én csak előtte egy nappal kezdtem el, de teljesen jól voltam, nem fájt semmim. Szerintem nagyon jó, ráadásul nekem eddig semmi sem vált be, még a legerősebb gyógyszer sem használt, most meg semmi fájdalom.

Egyébként azt mondják, a citromfű tea is jó.

2012. márc. 25. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Hosszú évek óta szenvedek ettől én is. Az első, de főleg a második nap nagyon húzós tud lenni. Konkrétan hányásig/ájulásig/ügyeletig tud fájni.

14 éves koromban kezdődött, előtte nem volt ilyen gondom. Akkor a nőgyógyász azt ajánlotta szedjek valami alacsony hormontartalmú fogamzásgátlót, de természetesen nem tettem. (Később használtam egy évig, valóban jobb egyébként valamivel.)

Valóban időnként (sajnos) csak az erős fájdalomcsillapító használ (Cataflam, Apranax, Xilox por), de ha időben elcsíped, lehet rajt annyit segíteni, hogy enyhébb gyógyszerek is segíthessenek.

Néhány tipp belőlük:

-Melegvizes palack, vagy meleg zselés párna a hasra Tévhit, hogy nem szabad menstruáció alatt használni. Valóban serkenti a vérkeringést, de normál mennyiségű vérzés mellett nem okozhat gondot. A meleg izomlazító hatású, enyhíti a görcsöket.

-C és E vitamin rendszeres szedése

-Kalcium, magnézium és kálium

Legalább menstruáció előtt 1-2 nappal illetve alatta érdemes szedni, enyhíti a görcsöket

-Kamilla tea mézzel

Kiváló fájdalomcsillapító hatású

-Levendula olaj

Imádom. Fájdalomcsillapító, görcsoldó, és nyugtat. Ha érzem, hogy kezd fájni a hasam, és van rá lehetőségem igazi levendulaolajjal (nem a kétszáz forintos párologtatós) bedörzsölöm a hasam, befekszem az ágyba és mehet rá a zselépárna, vagy iszom mellé egy jó forró teát. A titok, hogy simaizom görcsoldó hatása van, fájdalomcsillapító, illetve nyugtató hatású. Oldja a görcsöt, enyhíti a fájdalmat, plusz tényleg megnyugtat picit, mert ilyenkor rá tudok stresszelni előre, hogy "jajmármegint" fáj. Egy kis üveg olyan 2 ezer forint környékén mocorog, de egy évig bőven elég úgy, hogy pl fejfájáskor is ezt dörzsölöm a halántékomra/homlokomra, és párnára is csepegtetek, ha nagyon fáradt vagyok, valamint fürdővízbe is használom időnként.

Ezek mellett eljutottam odáig, hogy az első 3 nap helyett már elegendő csak a leghúzósabb napon 1-1 enyhébb fájdalomcsillapítót bevennem, sőt gyakran azt sem. Úgy, hogy előtte napi 3 darab lecsúszott az fentebb említett méregerős cuccokból.

Remélem találsz köztük valami szimpatikusat/hasznosat. Kitartást!

23L

2012. márc. 25. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Cickafark, citromfű, kakukkfű, libapimpó, pásztortáska, kamillavirág, zsályalevél teák, akár külön-külön, akár keverékként fogyasztva.

A has melegítése. Feküdj le, és bugyoláld be magadat melegen.Jó megoldás, a meleg zuhany is, amit az ember lánya amúgy is többször kíván ezekben a napokban.

A megelőző napokban csökkentsd a cukor, a könnyen lebomló szénhidrátok mennyiségét, a szénsavas italokat, a fűszeres ételeket, hogy a tested a benned zajló folyamatokra tudjon figyelni.

Segítség lehet még egy kellemes, megnyugtató hasmasszázs is.

A megelőző napokban fogyassz tisztító teákat, csalánlevél, zsurló, zöld tea, cickafark, bodza javasolt.

2012. márc. 25. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
melegvizes palack a hasadra.
2012. márc. 25. 13:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Ki fogok próbálni többféle módszert kövi hónapban. Egyébként nekem most csak első nap volt rossz, 2-3. napokon már csak reggel a biztonság kedvéért bevettem egy buscopant, de teljesen jól voltam egész nap. Szerintetek menjek orvoshoz? Mert őszintén szólva kicsit félek...
2012. márc. 26. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
felespohárból citromlé magában.én erre esküszöm.én ismindig két fajta gyógyszert szedtem,mert iszonyúan görcsölt a hasam,de egyik ismerősöm ezt ajnálotta,és kipróbáltam.először csak egy felespohárnyit ittam,vártam kb 3 percet,nem használt,megint ittam.ezt addig csináltam,amíg jól nem lettem.teljesen elmulasztotta a hasfájásomat.azért egyél előtte,üres gyomorra ne igyál,mert kimarja a gyomrodat:):Dremélem használ!:)
2012. máj. 24. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!