Garasone szemcsepp hat a fogamzásgátlóra vagy sem?
voltam szemészeten,ahol ezt irták fel gyulladt szemre.
De itthon nézem,antibiotikum.
gondoltam orvostudakozó,megkérdeztem egy szemészt és egy nődokit.
"Az lenne a kédésem,hogy a Garasone szemcsepp szembe cseppentve hatással van-e a fogamzásgátló tablettára? Mivel az egyéb antibiotikum gyengiti a hatását,és a Garasone csepp is antibiotikum.
Nincs hatással,vagy jobb az óvatosság?
Köszönöm előre is a válaszát"
A két válasz:
nődoki:Nincs, mert a Garasone nem antibiotikum és a szemből nem kerül az általános keringésbe.
szemész:
Jól tudja, a Garasone cseppben van antibiotikum. De hormon is van benne, úgyhogy én óvatos lennék vele.
akkor most mi legyen??
0o A szemész "szakmai" válaszát látva most kicsit hát.. elgondolkoztam/elszomorodtam, csak remélem, hogy csak arra gondolt, hogy mivel kortikoszteroid is van az amúgy _csak_ helyileg ható készítmény mellett, így ne használd tartósan, csak max. 5 napig. Ellenkező esetben megkérdőjelezem, hogy tényleg van-e orvosi diplomája.
A nőgyógyásznak van igaza. A válasza lefordítva: ha helyesen használod a Garasonet(értsd: nem megiszod, hanem a szemedbe/füledbe csepegteted), akkor nem jut be a szisztémás keringésbe(=véráramba), az abban lévő hatóanyagok az alkalmazás helyén maradnak. Így tehát a fogamzásgátlód hatását sem gyengítheti, azzal csak a véráramba jutott antibiotikumoknak van kölcsönhatása. Nyugodtan használd az előírás szerint, a helyileg ható készítmények (pl. antibiotikus kenőcsök - Tetran és társai, antibiotikus szemcseppek - Tobrex, Tobradex, Garasone, stb.) esetében általában nem érvényesek a betegtájékoztatóban leírt kölcsönhatások(kivételek: végbélkúp, gyógyszeres tapasz - ezek ugyanis csak laikus tévhit, hogy helyileg hatnak).
Biztos ami biztos alapon ne várjam meg a gyógyszermentes hetet? Csak egy hét,szemcsepp szempontjából már nem oszt nem szoroz,húzódik jóideje.
Amit leirtál,honnan tudod? Laikusként irod vagy jártas vagy ebben?
A szemésznak igy ugyanaz a kérdés ment
"Garasone szemcsepp szembe cseppentve"
tehát nem gondolhatta hogy megistok belőle napi féldecit...5ml az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!