Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A futás árt a melleknek és a...

A futás árt a melleknek és a térdnek?

Figyelt kérdés

Most olvastam ezt a cikket:

[link]

És nagyon elszomorodtam :( tipp?

2012. márc. 18. 18:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Béres Alexandra,

Schubert Norbi felesége (most hirtelen nem jut eszembe)

Fut minden nap több kilómétert és nem most kezdték mert fitnessvilágbajnokok.

És mégis marha jól néznek ki.

2012. márc. 18. 19:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves szomorú lány, fussál nyugodtan és vidáman.

A térdeknek akkor árthat a futás, ha jelentős (nem 4-5 kg) túlsúlya van valakinek. Jelentős túlsúllyal tilos futni, normál súllyal, jó futócipőben (nem sportcipő, hanem futócipő!) nem lesz bajuk. Persze a futócipő 1000-1500 km után elveszíti a csillapítását, ilyenkor már nem szabad tovább futni benne, mert tényleg okozhat gondot.

A melleidnek sem lesz semmi bajuk, ha veszel egy jó sportmelltartót szaküzletben. Ha nagy a melled, vegyél a sportmelltartó fölé egy topot is. Ha kicsi, akkor lehet, hogy semmi sem kell. Ezt olvasd el, szépen le van írva: [link]

Ha rákattintasz a cikkben a crossfitre, és kicsit kutakodsz, rá fogsz jönni, hogy ez a pasas a crossfitben utazik, és egyszerűen jól felfogott anyagi érdeke, hogy ijesztgesse a futó nőket, mert a futás a legolcsóbb sportág, és ha jó sok nő beijed és crossfitre költi a pénzét, akkor neki szép nagy háza meg hosszú autója lesz. Ennyi az egész. Nem tűnik nagyon elfogulatlannak.

Majd küldök még valamit mindjárt priviben.

2012. márc. 18. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:

A mozgás senkinek nem árt ,persze bizonyos mértékig.

Ha valaki maraton fut azt megsínyli a szervezete, bármilyen testalkatú.

Két éve vettem egy futógépet ismerősöm tanácsára,mert sokat fájt a fejem ráadásul sok ülőmunkát végeztem.

A futógépnek több előnye is van:

1,Nem röhögnek ki a szomszédaim.

2,Független vagyok az időjárástól,és a napszaktól.

3,Jó az ütés csillapítása(kíméli az izületeket)

Szóval minden nap futok,ha tehetem.Először két kilométerrel kezdtem.Utána fájt a térdem, a bokám,a sarkam,izomlázam volt és leizzadtam kegyetlenül.Ha a futás,és fürdés után leültem a tv elé 1,5órát,alig bírtam felállni.Ez az állapot 2hónapig tartott.

Most 3kilométert futok,semmim nem fáj, és alig izzadok le.

Amióta futok még csak náthás sem voltam,nehogy beteg.

Ha meg a mellek miatt aggódsz,hát vegyél fel egy passzentos melltartót.

2012. márc. 18. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:

"Ha valaki maraton fut azt megsínyli a szervezete, bármilyen testalkatú."

Ez egy téves állítás, ezt több maraton után nyugodtan mondhatom. Rémhíreket ne terjesszünk. A futógép meg pótszer, persze ha neked az jön be, akkor hajrá, de ilyen szép időben sokkal egészségesebb futni egyet a szabad levegőn, és a motivációt is könnyebb fenntartani.

2012. márc. 18. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Szóval 42 kilométer futás kifejezetten jót tesz a szervezetnek? Ezt kétlem.

A futógépnek meg leírtam az előnyét.

2012. márc. 18. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem baj, ha kétled, csak ne terjesszél megalapozatlan rémhíreket, és ne riogass embereket azért, mert nem látsz el odáig. Természetesen csak megfelelő felkészüléssel. Aki három km-t tud lefutni egy gépen, annak nyilván nem való a maraton, de hiba lenne ebből általánosítani, hogy mindenkinek sérülést okoz. Nyilván aki a cekkert alig bírja hazavinni a piacról, az sem tud sérülésmentesen megemelni 50 kilót egy súlyemelőversenyen, az igazi súlyemelő meg nem áll oda 50 kilóért. Nincs ezzel semmi baj, csak az általánosítással.
2012. márc. 18. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól hogy te 42 kilómétert futsz,én meg csak 3-mat nem egyenesen arányosan következik annyival okosabb is vagy.

Olvasgass

[link]

[link]

Caak aztán nehogy a szivedhez kapj futás közben.

Ezt a videót csak akkor nézd meg ha nem bizonytalanodtál

el.

http://www.youtube.com/watch?v=jT66cPKp3jw&feature=related

2012. márc. 18. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok annyival okosabb, de kétségtelenül többet tudok a futásról, és nem nyuszis rajzfilmekre alapozom a véleményemet. Nem is semmitmondó cikkecskékre. Szia.
2012. márc. 18. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!