Kinél hogy kezdődött a cukorbetegség?
Én hivatalosan nem vagyok cukorbeteg, voltam laboron, a glükóz: 5,9 mmol/l, ami a wikipédia szerint a diabétesz előtti állapot tartománya.
Régebben tényleg viszonylag sok szénhidrátot ettem, de tavaly novemberben szédülni kezdtem, és felhagytam ezzel. Amikor voltak kilengések, akkor is rosszul voltam: pl kb 1 hónapja ettem sütit és utánavaló nap már csak húrlevest, köv.nap meg csak joghurtot, és akkor erős rosszullét tört rám egész éjszaka (szédülés, remegés, acetonos lehelet)! De legutóbb meg az olajban sütött zöldségtől lettem rosszul (nem olyan erős éjszakai rosszullét). Amúgy nincs semmi bajom, ha gyakran eszek keveset, ilyeneket h sajt, joghurt, kefir + gyümölcs, szalámi, zöldség, főtt hús, főtt krumpli. A szénhidrátot is számolom, h egy nap 100g körül legyen. És ha megyek a városban, és érzem h elkezdek imbolyogni (meg a fejemben is érzem ha kezdek rosszul lenni), akkor pl iszok kakaót, eszek egy kis szalámit, és máris jobb. Eddig már fogytam 15kg-ot, de még legalább a dupláját kellene!
És ti mikor voltatok rosszul először és mikor?
5.9 még belefér. Teendő a következő: elmész a házidokihoz és kérsz egy cukorterheléses vizsgálatot. 75g glükóz elfogyasztása után 2 órával ismét nézik a cukrot. Ez az eredmény a döntő.
Acetonos lehelet lehet attól, hogy keveset ittál. Ha a cukor miatt lenne, akkor nem 5.9 lenne az éhomi...
Napi 100g szénhidrát nagyon kevés, még cukrosan is. Ne beszélj be magadnak semmit, felesleges.
hát mikor először voltam háziorvosnál, mondtam h szeretnék laborvizsgálatot, mert szédülök, nem-e cukorbeteg lettem, de nem cukorterhelésesre küldött! Most jövő héten megyek megint, m kell orvoshoz az eredménye!
Az a baj, h nagyon ellenségesek velem az orvosok, voltam fülészeten is mert fülzúgásom volt és betarevint írt fel a háziorvos a szédülésre, és tudni szerettem volna, h tényleg fül-oka van-e de nem talált semmit, aztán erős nyomást éreztem a fülemben ami kellemetlen volt,és mikor másodjára mentem közölte h nem hajlandó többet vizsgálgatni! :(((
drkomzsuzsanna.hu/E_Cukorbetegseg.html
ahogy pl itt is írják
Hipochonder vagy, pszichológus segítségét kell kérni, mert magától nem fog javulni és szenvedést okoz a mindennapokban.
A cukorterhelést először mindig éhomi cukor vizsgálatnak kell megelőznie
én? Mert? Azért mert egész nap szédültem és senki nem mondott semmit h miért? Már leírtam, tanulj meg olvasni, ha meg nem értesz hozzá egyáltalán minek írsz! a laborból is kiderült h nincs minden rendben! Már az is baj h törődök az egészségemmel?! Normális vagy?
Csak normális válaszokat várok! Köszönöm! Olyanoktól akik voltak hasonló helyzetben.
Amúgy meg orvostudakozo.hu, ide nem írok többet mert tele van s.ggfejekkel az egész oldal!
Menj csak az orvostudakozóra. Egyébként szívesen a választ, de a leírt érték normális a cukorra.
Azt, hogy ki a se.gfej, inkább ne firtassuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!