Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akiknél PCOS-át diagnosztizált...

Akiknél PCOS-át diagnosztizáltak, mikor vált indokolttá az agyalapi mirigy vizsgálata?

Figyelt kérdés

Nekem a prolaktin szintem 310.70 mIU/l volt,gondolom ez alapján nincs rá szükség és emlőváladékozásom sincsen.Nem tudom a többi agyalapi mirigy hormon alapján esetleg lehet-e szükség a vizsgálatra.Tulajdonképpen jóindulatú tumorra gyanakodnék...

Ezer orvost végig jártam már,de egyszerűen nem veszik komolyan a gondomat.:( Azt mondják szedjek fogamzásgátlót.Inzulin rezisztenciám nincsen,így a metformin szedését nem javasolja az orvosom,és súlyfeleslegem sincsen,ezért sem.A PCOS egyébként ki lett mondva,az ultrahang,a hormon eredmények is-amik anovulációt mutatnak- és minden tünet,pattanás,szőrösödés...stb mind-mind ezt bizonyítja.Az egyedüli ami még nem lett nézve,azok a mellékvese hormonjai.

köszönöm előre is a segítséget.

2012. márc. 16. 19:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,aranyos vagy!

Nem azért,hogy tovább sajnáltassam magam,de tegnap este jutottam el oda,hogy sikerült végig zokognom az egész éjjelt.de most valahogy úgy érzem,ha nem is sokkal,de egy ici picivel megkönnyebbültem.

Remélem,hogy fogok találni egy olyan orvost,aki végre engem is komolyan vesz,csak nem nyúljak megint mellé,mert már a pénzem is nagyon fogytán van:S

még egyszer köszi!

2012. márc. 17. 09:50
 12/15 anonim ***** válasza:

A prolaktint termelő adenoma (jóindulatú, hormontermelő hipofízis tumor) vizsgálata a differenciál diagnózishoz kell.

Ami annyit jelent, hogy ahhoz, hogy kimondjanak egy betegséget (jelen esetben a PCO-t), ahhoz ki kell zárni az összes többi olyan betegséget, ami hasonló tüneteket okozhat.

Más agyalapi tumor nem okozhat ilyen tünetet, csak e prolakinoma. Ha más daganatod lenne, ami más hormont termelne, akkor mások lennének a tüneteid is.

Tehát ha ennyi volt a prolaktinod, akkor teljesen felesleges az agyalapi mirigyedet vizsgálni.

Én is megértelek és átérzem, de ez van.

A mellékvese hormonokat kell mg megnézetni, de szerintem erről leveleztünk privátban:)

2012. márc. 17. 12:11
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi,szerintem is.:)
2012. márc. 17. 12:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Drukkolok, hogy sikerüljön normális dokit találnod! Én is sokszor végigbőgtem az éjszakákat...

De a PCO-t mi alapján mondták ki?

Mennyi az LH-FSH arányod?

2012. márc. 18. 10:00
 15/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszönöm aranyos vagy!:)

A PCOS-át sajnos az ulthangon ciszták is bizonyítják,meg hát minden tünet.:S A hormon eredményeknél a tesztoszteron magasabb.az LH:18.27 AZ FSH:6.44 és a nőgyászom is azt mondta,hogy anovuláció van,sajnos.:(

2012. márc. 19. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!