Normális, hogy ennyire lent van a méhnyakam?
Vagyis hát nem vagyok biztos benne, hogy az a méhnyakam... A hüvelyemben nagyon lent valami nagy, kerek izé.
Ez azt jelenti, hogy meg fog jönni a menstruációm, nem vagyok terhes? Vagy mit? Normális, hogy ennyire lent van?
Méhsüllyedés?
Nőgyógyásznál is érdeklődj, ha szokatlan.
Szerdán voltam dokinál, azt mondta, hogy minden rendben van.
De most fog megjönni napokon belül, máskor sosincs ennyire lent...
kérdező, ilyenből nem lehet terhességet megmondani
vegyél egy párszáz forintos tesztet és kiderül
"A méhnyak a ciklus kezdetén kemény, zárt és jól elérhető, majd folyamatos változáson megy keresztül minél közelebb vagyunk az ovulációhoz.
A ciklus első felében a hüvelyben felfelé mozog (azaz egyre nehezebben elérhető), egyre puhább lesz és a méhszáj kinyílik, ezt követően pedig a ciklus második felében először a konzisztenciája változik puhából keményre, majd a nyitottság és a pozíció. A változások a tüszőrepedés után gyorsan zajlanak le és közvetlenül az ovuláció után elkezdődnek.A méhszájat legjobb este kitapogatni, mert reggel sok nőnél puha a konzisztenciája. Szeretkezés után nem ajánlatos nézni a méhszájat, mert változtathatja a tulajdonságait. Ha a ciklus második felében szeretkezés közben fájdalmakat érzel a méhszáj környékéről, akkor ez azért lehet, mert a méhszáj ebben a fázisban annyira kifelé mozdul, hogy a hüvely teljesen megrövidül. Egy másik ok endometriózis lehet a méhszájon, ami kivizsgálást igényel.
A méhszáj az ovuláció után kemény, zárt és jól elérhető."
A terhességet egyébként teszttel ellenőrizd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!