Hüvelygomba fogamzásgátló mellett: csak a fogamzásgátló abbahagyása segíthet?
3 éve szedek fogamzásgátlót. A csúnya pattanásaimat eltüntette, a görcseimet megszüntette, az alakomon is dobott kicsit (elég vékony vagyok). Azonban néhány hónap szedés után előjött a hüvelygomba, amitől azóta sem tudok szabadulni. Jártam vele hónapokig nőgyógyászhoz, kezeltek, azonban semmi nem hatott hosszú távon. Aztán rátaláltam a Colpo Cleaner-re, ennek a jódos és a laktózos hüvelyzuhanya segített, ezzel hónapokig elvoltam, azonban már ez sem hat. Folyamatosan probiotikumot is szedek, a bélflórámmal nincs gond, hogy ez okozná. Egyszerűen hiába kezelem magam, hetek múlva újra előjön, viszket és ég, már zavar a mindennapi teendőimben. Már nem használok sem tisztasági betétet, sem intim lemosót, mert ezekről is olvastam, hogy okozhatja a gombát. Szedtem orvosi utasításra vasat is, az sem ért semmit (ráadásul a kemény székletem miatt végbélsérülésem is lett tőle).
Azonban a tablettát félek abbahagyni a borzasztó görcseim miatt, nem szeretnék utána meg ezzel szenvedni. Lehet, hogy mégis ez az egyetlen megoldás, abbahagyni? Tapasztalatok? Egyébként több barátnőm is ugyanezt a gyógyszert szedi (Sensonette), de másnak még nem volt gondja vele.
Hát gyakorlatilag már mindent megpróbáltál. Tényleg a tabletta abbahagyása lehet a megoldás.
Bár a gomba kezelése egyébként nem egyszerű, és sokszor az orvosok túl rövid ideig kezelik. Tudtommal meg kell határozni pontosan, hogy mi okozza a bajt, és ha megvan, akkor célzott kezelést kell alkalmazni akár több hónapon keresztül.
Ezt nem tapasztalatból mondom, nőgyógyász írásai között olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!