Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endokrinológus? Szőrösödés?...

Endokrinológus? Szőrösödés? (többi lent)

Figyelt kérdés

15éves lány vagyok és a problémám a következő, szőrösödés jellemző a testem legtöbb pontján, kar, has, hát, mellkas, arc. Pattanásodás és a mellem nem növekszik. Menstruáció rendesen jön már 2-3éve, de soha se rendesen.. mindig más időpontban.

Március 20-án megyünk Endokrinológushoz. Mit fog csinálni? Mit tud vele tenni? Gyógyszer ? Valamilyen kezelés?

és ha kapok is rá valamit, akkor mennyi idő, mire elmúlhat vagy netán enyhülhet?

Olvastam a ciproxin(?) nevű fogamzásgátlóról.. ha netán nem jó az orvos, (mert valljuk be, van akit totál nem érdekel a beteg és egyszerűen lerendezi azzal, hogy borotváljam le -legalább is én ettől félek- mert halottam ilyenről) akkor szedhetem 15éves léttemre?

2012. márc. 11. 18:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A hormonok miatt van, az biztos, de azért a hormonrendszer összetett.

Kismillió féle hormonprobléma tud ilyesmit okozni. Lehet pl. PCOS, lehet enzimhiány, lehet Cushing-kór, lehet pajzsmirigy alulműködés. Szóval sok minden.

Ezért nem rögtön gyógyszert kell ajánlgatni, mert attól, hogy vkinek egy bizonyos problémára vmi bevált, lehet, hogy neked nem is az a bajod.

Ne te diagnosztizáld magad, bízd az orvosra.

2012. márc. 12. 16:43
 12/24 A kérdező kommentje:

na.. holnap megyek! :)

Kicsit izgulok és tényleg annyira reménykedek benne,hogy tudnak segíteni!!

Az eredmények amiket csinálnak pl vérvétel, mennyi idő mulva jön meg kb ??

2012. márc. 19. 21:37
 13/24 anonim ***** válasza:
lehet 1 hónap, de lehet másnapra is, attól függően, mennyire sürgősek az eredmények megléte. de kb min. 2 hét mire neked meglesz.
2012. márc. 19. 21:42
 14/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Azért írok (lehet későn) mert nekem ugyanez volt a problémám.És 15 évesen jött elő rajtam is.Endokrinológiára küldtek engem is,egy iszonyat paraszt orvosom volt,gyógyszert írt fel,azt mondta hatni fog.1 évig szedtem és SEMMI!!!Az okát nem tudta megállapítani,elvileg minden szervem rendben van.Alig vizsgált ki,tovább se küldött,belenyugodott abba,hogy tüneti kezelés.Aztán 1 év után visszamentünk,hogy keressen másik megoldást,mire a fejemhez vágta,hogy biztos nem szedtem rendesen a gyógyszert,ezért nem hat.

Ezek után nőgyógyászhoz fordultam,ő olyan fogamzásgátlót adott,ami csökkenti a szőrösödés mértékét.Ez nálam bevált 16éves korom óta szedem és nagy mértékben ritkult,de sajnos teljesen nem tűnt el.Nekem is a hasamon,a mellbimbóm körül néhány szál,illetve az arcomon jelentkezett.A hasamról és a mellbimbómról eltűnt teljesen(mellbimbómnál összesen 1 szál maradt,azt szemöldökcsipesszel szoktam kitépni),viszont az arcomról sajnos nem teljesen.Kozmetikushoz járok,illetve gondolkodok a lézeres szőrtelenítésen,bár az nem 2Ft.

Azért írtam le,hogy tudd,hogy nem vagy egyedül és nagyon vigyázz milyen orvoshoz mész!!!És ne félj a fogamzásgátlótól,ma már fele annyira sem olyan drasztikusak,mint annó.:) Remélem te nagyobb sikerrel jársz mint én!:)

Üdv: 20/L

2012. márc. 23. 22:37
 15/24 anonim ***** válasza:

Utolsó: Inkább keresned kéne egy másik endokrinológust. Addig oké, hogy amíg szeded a fogamzásgátlód megvan a látszata, hogy minden rendben, de ha abbahagyod akkor mi lesz?

Bocsánat, hogy leszóllak, de másnak pedig ne tanácsolj ilyeneket, ha a kérdezőnek mondjuk pajzsmirigy alulműködése van akkor nem sokra fog menni a fogamzásgátlóval.

2012. márc. 23. 22:43
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát megvolt a vizsgálat. Körbenézett, vért vett. Azt mondta, hogy szerinte semmi bajom, de 2héten belül megjön a vérvétel eredménye és meglátjuk.

Hát remélem találnak valamit és tudnak segíteni, ami miatt elmúlhat vagy enyhülhet!

Kíváncsiság képpen utolsó előtti válaszoló, neked milyen gyógyszert írt fel a nőgyógyász?? milyen rendszeresen jársz kozmetikushoz??

2012. márc. 28. 13:22
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem tanácsoltam semmit,leírtam az esetem és felhívtam a figyelmét,hogy vigyázzon az orvosnál,mert kifoghat olyat mint én...

Kedves Kérdező,

nekem "yadine" nevű fogamzásgátlót írt fel,ami nálam bevált.Kozmetikushoz havonta járok,de a kozmetikus választásnál is próbálj olyat keresni,akinek van ebben tapasztalata.(Anyukám barátnője a kozmetikusom,tini korában neki is hasonló gondja volt,mára semmi nem látszik belőle,mert ő az első perctől kezdve gyantázza,így egyre kevesebb és gyengébb a szőrzet...mára pedig teljesen elkopott!)

2012. márc. 28. 16:04
 18/24 anonim válasza:
Nekem is ugyan ez a bajom... :( olyan rossz... pedig csak 14 éves vagyok.... a hasam olyan szőrös majdnem mint a kezem... sőt a hátam is... a kézfejem... de a hasamnál annyira, hogy még bikinit sem merek felvenni mert nagyon látszik.. pláne a köldökömnél... :'( anyukám szerint elmúlik... de annyira rossz... még bikinit sem merek felvenni mert félek hogy megnéznek... :( szerintetek?
2012. márc. 28. 18:13
 19/24 anonim ***** válasza:
Menjél el orvoshoz! Anyukád valószínű téved...
2012. márc. 28. 18:28
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm ! :)

Kedves utolsó.. fő a nyugalom! Ezt mára megtanultam!

Magától nem fog elmúlni sajnos, de annyit tehetsz, hogy elmész házi orvosodhoz. Ő megnézi (ne legyél szégyenlős.. engem is leszidott a háziorvosom, mert szégyenlősködtem. Pedig férfi! ) Aztán ha úgy látja és elmondottak alapján úgy fogja, akkor ad beutalót endokrinológiára. Ott is megnéznek, aztán rögtön vért is vesznek. Kb 2hét és megjön az eredmény.. onnantól majd látják. Eddig jutottam el én is.

De gondolom ha találnak valamit akkor még valami vizsgálat vagy gyógyszeres kezelés + kozmetikai beavatkozás. Pl gyantázás.

2012. márc. 29. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!