Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A túlsúly valóban hatással...

A túlsúly valóban hatással van a fogamzásgátló hatására?

Figyelt kérdés
Pár napja olvastam erről, hogy ha valaki túlsúlyos akkor a fogamzásgátló nem hat úgy ahogy kellene és teherbe is lehet esni. Ez tényleg így van? Én már 1,5 éve szedem a gyógyszert ha nekem sem hatna eléggé igaz azt már észrevettem volna, vagyis teherbe estem volna már? Az orvosom erről még soha nem beszélt, de elkezdtem aggódni hogy bármikor teherbe eshetek :(
2012. márc. 7. 17:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen túlsúlyról van szó. 10-15 kg vagy 60 kg plusz. Amúgy pedig a túlsúlynak éppen a teherbe NEM esésben van szerepe. Ha nagy a túlsúly, akkor nehéz teherbe esni. Annak pedig, hogy a túlsúly a fogamzásgátló hatását gyengítené, annak nagyon minimális az esélye.

Amennyiben rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, a vértesztjeid is rendben vannak, a hormonjaid is rendben vannak és az orvos sem mondott semmit, akkor megnyugodhatsz.

2012. márc. 7. 17:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Tudtommal volt ilyen tanulmány, de úgy emlékszem elég extrém testsúlyú emberekről volt szó.

Ha nem hatna nálad, akkor nagy vszínűséggel már teherbe estél volna, ha rendszeresen élsz nemi életet.

2012. márc. 7. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:

"Tudtommal volt ilyen tanulmány, de úgy emlékszem elég extrém testsúlyú emberekről volt szó."

Így van, de ott kórosan elhízott embereket vizsgáltak. Néhány kiló súlyfelesleg nem fogja befolyásolni a fogamzásgátló hatását.

2012. márc. 8. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!