A túlsúly kizáró ok fogamzásgátló feliratásánál?
Figyelt kérdés
Kb. 15 kg súlyfeleslegem van, ettől még írathatok fel fogamzásgátlót?2010. febr. 25. 00:21
2/13 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam, hogy nem lehet.
2010. febr. 25. 00:27
3/13 anonim válasza:
Sok mindent nem lehetne... az én orvosom is pampogott, hogy van rajtam súlyfelesleg, meg dohányzok és így nem ír fel gyógyszert, aztán mondtam neki hogy soroljon fel minimum 5 embert, akiről tudja, hogy azért halt meg mert súlyfeleslege volt cigizett és fogamzásgátlót szedett. Csak bambult, aztán azt mondta jó, felír vmi alacsony hormontartalmút, de úgyis hízni fogok tőle meg ilyenek. Na ahhoz képest fél éve szedem és én fogytam tőle...
Szóval nyugodtan, nagyobb az esélye az érelzáródásnak, és egyéb betegségeknek, de kb a gyógyszerek háromnegyedénél ugyan ez a lehetőség is fenn áll. A mai fogamzásgátlók annyira alacsony hormontartalommal bírnak többnyire, hogy szinte meg sem érzed.
4/13 anonim válasza:
Szerintem ha elmész a nőgyógyászhoz, az csináltat egy vérképet, ha ott minden rendben van, akkor nincs akadálya. Többféle fogamzásgátló van, és olyat fog felírni neked, ami a te alkatodhoz és hormonműködésedhez a legmegfelelőbb.
5/13 A kérdező kommentje:
Vérképet ott helyben csinál (magándoki) vagy azzal külön kell laborba menni? Mert a nődokim egyik város, a lakhelyem szerint SZTK meg 70 km-rel odébb:( Vagy más városban is mehetek laborba?
2010. febr. 25. 00:47
6/13 anonim válasza:
Hú figyelj teljes vérképet nem tud neked ott csinálni. Mert gondolom a koleszterintől kezdődően a pajzsmirigy működésedig mindent meg kell hogy nézzen. Legalábbis egy alapos nőgyógyász nem írja csak úgy fel a gyógyszert. Tudod azért nagyon fontos, mert akinek például a véralvadásával gond van, nagyobb a trombózisveszély a gyógyszerszedésnél.
7/13 A kérdező kommentje:
És másik városban mehetek SZTK-ba? Mert különben érdekes lesz, szabadnapot kell kivenni és hasonlók:(
2010. febr. 25. 01:05
8/13 anonim válasza:
a vérvétellel legfőképp a májadat nézik meg, az a legfontosabb, és a gyulladás ha vab. a többit nemigazán nézik. sztk-ba fog valszeg küldeni. de azis lehet h nemis csiál vérvételt, ugyanis a vérvételből nem derül ki h neked milyen foggátló kell. a vérvétel a májfunkciókért szükséges, foggátló szedése után ajánlottabb elvégeztetni. de megvizsgálni azt megfog. ott helyben.
9/13 A kérdező kommentje:
Vizsgálat oké, persze, de amúgy is egy hónapja voltam féléves ellenőrzésen.
2010. febr. 25. 01:12
10/13 anonim válasza:
Én is túlsúlyos vagyok, és nekem először nagyon magas hormontartalmú gyógyszert írt fel. Volt vérvétel, és az eredmény jó lett, semmi gond nem volt. A bibi csak az volt hogy nem bírtam az erős gyógyszert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!