Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan vegyem rá anyukámat,...

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy elmenjen legalább évente egyszer nőgyógyászhoz (rákszűrésre)? Idén lesz 60 éves.

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 17:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Igen, ez társadalmi probléma, ebben igazad van. Én is kötelezővé tennék szűréseket, illetve ehhez igazítanám a TB-s ellátást. Aki nem megy el szűrésre, az kifizeti a kezelési költségeket.

De ez továbbra sem a gyerek dolga, hogy a szülőjét efelől meggyőzze, vagy rá kényszerítse. A saját gyerekeinket viszont mindenképpen úgy kell nevelni, hogy komolyan vegyék az egészségüket.

2012. febr. 29. 14:50
 12/21 anonim ***** válasza:
Részben értek egyet. Tehát nem a gyerek dolga meggyőzni a szülőt, hogy menjen szűrésre, de az ő dolga ápolni, ha méhnyakrákos lesz? Nekem ez sántít. Szerintem egy szeretetteljes felnőtt-felnőtt kapcsolatba, akkor is, ha a két felnőtt közül az egyik a másiknak a gyereke, igenis az ilyesfajta felelősség érzése a másikért - és a másik miatt magunkért - beletartozik. De nem veszünk azért össze. :)
2012. febr. 29. 20:04
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem a veszekedésről szól szerencsére:) Sajnos ez a helyzet sok mással is, de hidd el kérlek, a gyerek gyerek marad, a szülő nem fogja sohasem egyenlő félként kezelni. Ha a szülő dohányzik, akkor sem a gyereke fogja róla leszoktatni, sajnos ápolni pedig igen.. És ez a fordított helyzet sok szülőt nagyon is megvisel. Értem, amit mondasz és valahol van is benne igazság, csak egyszerűen a szülő gyerek kapcsolat még sem így működik
2012. febr. 29. 20:45
 14/21 anonim ***** válasza:
28%

kedves # 10/13

a Gulágon, meg Auswitchban volt kötelező!!

2012. márc. 9. 14:18
 15/21 anonim ***** válasza:
Méhnyakrákszűrés a gulágon... Szerintem Te nagyon el lehetsz tévedve...
2012. márc. 9. 14:41
 16/21 anonim ***** válasza:

És még mennyi annál különbb dolog történt ott!!!

És KÖTELEZŐ volt, aki ellent mondott volna, az nem igen került volna onnan haza!

2012. márc. 10. 11:08
 17/21 A kérdező kommentje:
Látom elmentünk egy vita felé és nem igazán afelé, amerre én szerettem volna.. Köszi az érdembeni válaszokat!
2012. márc. 10. 14:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem neki már talán nem kellene évente mennie, elég lenne 3 évente is.

Úgy tudom ebben a korban viszont behívogatják mammográfiára, arra sem szokott elmenni?

2012. márc. 10. 16:53
 19/21 A kérdező kommentje:
Sajna nem igazán.
2012. márc. 11. 09:39
 20/21 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy oldottam meg, hogy kértem egy időpontot az orvoshoz neki és ellentmondást nem tűrően közöltem vele, hogy szedje a cókmókját és megyünk az orvoshoz. És ha nem jön, akkor saját magát járatja le. Van, amikor ez a megoldás, hogy egyszerűen a grabancánál fogva erélyesen elrángatod.
2013. aug. 31. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!