Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez külső aranyér lehet?

Ez külső aranyér lehet?

Figyelt kérdés
A végbelem melett van egy kis dudor, de már jó ideje ott van, és nemis fáj, csak néha amikor nem tudok 1-2 napig wc-re menni és olyankor vérezni is szokott. De semmi panaszom ezen kívül nincs. Olvastam erről az interneten, hogy sokszor a külső aranyér elmúltával marad ott egy kis bőrnyúlvány amit műtétileg el lehet távolítattni. Van valakinek hasonló? Hogyan kezelteti, esetleg valakit műtöttek már ilyennel? Fájdalmas a műtét?
2012. febr. 26. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Sima külső aranyered van. Próbáld meg először kezelni kúppal meg kenőccsel. Ha nem múlik és zavar meg lehet műttetni de nem kötelező. Hemorrhoidale végbélkúp és reparon kenőcs. Recept nélkül a patikába kapható.
2012. febr. 26. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Most műtöttek külső aranyérrel.

Próbálj ki minden mást, és csak végső esetben jöjjön a műtét. Ez nagyon-nagyon nem jó program...

Ha nem fáj amúgy, az már jó dolog!

2012. márc. 22. 12:18
 3/5 A kérdező kommentje:
nemis akarom megműttetni csak ha nagyon fontos
2012. márc. 22. 12:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor jó. :o) Egyébként amit leírsz, az szerintem amúgy sem szorul műtétre így a leírás alapján. Nekem belső aranyérnek tűnik, ami kicsit odatüremkedik a kijárathoz.

A külső aranyér ugyanis baromira fáj. Mindig. Nekem eddig három volt, és most is azért lett műtét, mert amiatt hogy terhes vagyok és nagy a nyomás rajta, nincs esély rá, hogy visszahúzódjon, krémek vagy más hatására.

Próbáltam Neked képet találni. Nem tudom, ilyesmit láttál-e, esetleg ilyenből csak kevesebbet.

[link]

2012. márc. 22. 16:38
 5/5 A kérdező kommentje:
igen ilyesmi bár picit másabb, de nekem soha nem fáj pl ülésnél
2012. márc. 22. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!