Kis pattanásszerű valamik vannak a mellbimbómon. Mit csináljak? Valakinek hasonló?
A mensinél előjönnek a pattanások a leg lehetetlenebb helyeken. Az izzadság is kiütéseket okozhat.
Na de ez még nem rák ne parázz be azt a mellben kitapintott csomó indokolná de még az se biztos rosszindulatú.
Ha annyira izgat akkor először a háziorvoshoz menj, lehet már ott megmondja, hogy semmi baj esetleg továbbküld a bőrgyógyászatra oda meg beutaló kell és időpontot kell kérni.
Egyébként nekem is voltak apró kis miteszerek, kis pattanások de elmúltak, csak ne piszkáld mert begyullad. Csak tisztítsd le esetleg arclemosóval is le lehet törölni.
A mellrákszűrés meg értelmes gondolat érdemes elmenni, mert ez a betegség nincs tekintettel a korra.
Hogyhogy még a gyerekorvosnál vagy? Nekem pár héttel azután, hogy 18 lettem, már folyamatosan papolt az orvosom, hogy válasszak magamnak orvost. Komolyan, szörnyű érzés volt, én nem is tudtam, mit kell tenni, aztán amikor beteg voltam akkor se mertem már elmenni hozzá. Pedig nem volt velem sok gond, de annyira nyomatta a szöveget, hogy "takarodjak", hihetetlen.
Na mindegy, bocsi, hogy leírtam, csak nem fér a fejembe. :)
Persze, ebben a korban is mehetsz. A rák sajnos valóban nincs tekintettel a korra. Ha nagyon hajtogatják, hogy nincs rá szükséged mond, hogy előfordult a családban( ha így volt) és, hogy nagyon stresszelsz miatta, mindenképpen akarod a vizsgálatot.
Ebből a leírásból nehéz megállapítani a probléma okát. Csak a mellbimbókon? Lehet allergia (új öblítő, mosószer), vagy valóban az izzadság miatt, esetleg olyasmi, mint a szőrtüszőgyulladás. Bár az inkább a mell egész területén jelentkezik.
Pár napig próbálj meg lengébben öltözni, esetben ne vegyél melltartót, csak egy pólót (vagy felsőt, ha muszáj) de jól szellőző anyagból legyenek és ne szűk ruhákat válassz.
Ne használj semmilyen krémet vagy hasonlót, zuhanyozz le és ha esetleg van antibakteriális szappan azzal mosd meg, aztán jó alaposan öblítsd le langyos vízzel a területet.
Ha esetleg váladékozni kell vagy más egyéb tünet is jelentkezik akkor gyorsan menj az orvoshoz, de amúgy szerintem várj még pár napot, lehet magától is elmúlik. A mell daganatos elváltozását kísérheti bőrelváltozás is, de az véleményem szerint nem igazán ilyen.
Mindkét melleden jelen van, vagy csak az egyiken?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!