Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászati műtétnél, ha...

Nőgyógyászati műtétnél, ha altatnak le kell szedetnem a zselés körmöm?

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 21:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy hogy függ össze a kettő, de az a legbiztosabb, ha megkérdezed a nőgyógyászodat.
2012. febr. 15. 21:11
 2/16 A kérdező kommentje:
:) Igazából nem fontos, h milyen műtét. Csak gondoltam, ha már a nők egészsége kategóriába írom a kérdést odaírom, h milyen műtét. A műtét úgy függ össze a körömmel, h nem tudom, h elég leszedni 1 körmömről vagy jobb az összeset leszedni.
2012. febr. 15. 21:33
 3/16 anonim ***** válasza:

hát én azt tudom, hogy ékszert, sminket egyáltalán nem viselhetsz, de nekem nem volt műkörmöm

sőt, igazából semmit se viselhetsz, bugyit is csak akkor ha éppen megvan, bár nem feltétlen végzik el a műtétet ha megvan

orvost kéne erről megkérdezni, de én a helyedben inkább levenném, nehogy amíg még kába vagy utána felsértsd magad, vagy beleakadjon valamibe

azt nem értem, hogy miért kéne csak egyet levenni, ha leveszed szedd le mind

2012. febr. 15. 22:39
 4/16 anonim ***** válasza:

Elég egy ujjadról leszedni, mivel azt csak a pulzoximéter miatt kell szabadon hagyni, ugyanis a spektrofotometriás elv miatt a műköröm bezavarhat az érzékelőnek.

Pulzoximetriával a vér hemoglobinjának oxigéntelítettségét monitorozzák, ami altatás során fontos paraméter.

2012. febr. 15. 23:06
 5/16 anonim ***** válasza:
igazából ha altatnak ha nem akkor is a pulzoxit fel kell tenni és nem árt ha nincs körmöd különben nem mér semmit!
2012. febr. 16. 07:54
 6/16 anonim ***** válasza:
gondolom, a lábadon nincsen műköröm, ha a köröm színének a változását figyelik, szóljál, hogy műkörmöd van, a lábadat nézzék.
2012. febr. 16. 09:01
 7/16 anonim ***** válasza:
Azt tudom, hogy kifestve sem lehet a körmöd altatásos műtétnél, mivel ha netán újra kéne éleszteni, a festék ráégne a körömre. Szerintem le kell szedetni, de kérdezd meg a dokidat.
2012. febr. 16. 10:22
 8/16 anonim ***** válasza:

"ma 09:05"

Valóban lehet a pulzoxit a lábujra tenni, de nálunk csak pindurkáknál rakják rá! Viszont traumán csak kéz ujjára.

Ez amugy orvos függő lehet

2012. febr. 16. 10:50
 9/16 anonim ***** válasza:
7-es. Mikor bementem szülni, ki volt lakkozva a körmöm, és a fenét sem érdekelte, hogy mikor császárra került a sor, mű-e vagy sem. Egyáltalán nem foglalkoztak vele. Ne ijesztgesd a kérdezőt, miért nem mindjárt azt írod, hogy kigyullad a körme?
2012. febr. 16. 13:09
 10/16 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

A monitor és az anesztes a fejednél helyezkedik el, és ha csak nem hiányzik mindkét kezed, nem fogja a lábujjadra tenni a pulzoxit.

A defibrillátortól pedig nem ég rá a körömlakk a körömre, ahogy a karkötő sem ég bele a beteg bőrébe olyankor stb.

2012. febr. 16. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!