Mit lehet tenni az állandóan kiújuló hüvelyi fertőzés ellen?
3 éve szedek fogamzásgátlót. Eleinte nem volt vele gond, azonban úgy 2 éve folyamatosan az újra és újra kiújuló fertőzésekkel küzdök. Végjártam már a fél megye nőgyógyászait, de senki sem tudott tartósan segíteni. Szedtem vasat, használtam többféle kúpot, semmi sem volt jó, az orvosok csak tétlenkedtek. Aztán vettem Colpo Cleanert, eleinte a laktózos öblítés segített, manapság már az sem. Szedek Protexin Candid Plus-t, néha jó volt, de már az sem. A jódos hüvelyzuhany vagy hüvelytabletta segít, azonban 1-2 héten belül ezután is kiújul a fertőzés. Már teljesen tanácstalan vagyok, az állandó gyulladás, fájdalom, a diszkomfortérzet néha már kikészít. Az érdekes az, hogy nem gombának tűnik, nem viszket, nincs nagy mennyiségű folyásom, sőt inkább mindig ki van száradva a hüvelyem és gyakran csíp is.
A fogamzásgátlót nem akarom abbahagyni, mert a szedése előtt olyan görcseim voltak és annyira csúnya, pattanásos volt a bőröm, hogy lehet, az abbahagyásával csak mégtöbb gondom lenne. Nem engedhetem meg magamnak, hogy a menstruáció első 2 napját mindig itthon töltsem a borzalmas görcseim, a hasmenésem és a gyengeségem miatt.
Volt valaki esetleg hasonló helyzetben? Mit tehetnék? Valami tipp a fertőzés tartós kezelésére?
Lisztérzékeny vagyok, ez az egész diéta gondolatát elfeledteti.
Tangát használok sajnos, bár nem hiszem, hogy ez valamin is változtatna, a fogamzásgátló előtt is hordtam 4-5 évig, mégsem volt soha semmi bajom. Amúgy a bugyiim mind pamutból vannak.
A tampon elfelejtésének sem látom értelmét, hisz 7-8 éve ezt használom, de soha nem volt ebből sem gondom. A tünetek csak azóta jönnek elő, mióta a tablettát szedem. Régen, az első pár évben, mikor betétet használtam, szörnyű volt, többször átáztam, borzasztóan kényelmetlen volt.
A görcsöket és pattanásokat okozhatja PCOS is, kivizsgáltak hormonálisan? Szerintem sincs értelme foggátlóznod, vagy legalábbis meg kéne próbálnod, hogy megszűnik-e a hüvelyszárazság az abbagagyásával (min 3 hónap)
Menstruációs görcsökre vannak nagyon jó gyógyszerek, én pl Apranaxot használok, az teljesen elmulasztja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!