17 évesen "jó ötlet" fogamzásgátlót szedni?
Iszonyatosan görcsölök mindegy egyes hónapban,a menstruációm 1.napján.Akármilyen gyógyszert veszek be,akkor is 4-5 óra hosszát szenvedek folyamatosan.Januárban voltunk nőgyógyásznál,ő azt ajánlotta,hogy gondolkozzak el a gyógyszer szedésén.
Viszont én rettegek tőle,mert rengeteg "rémtörténetet" halottam/olvastam már róla.Meghízhatok tőle,serkenti a szőrnövekedést,pattanásos bőr,stb.Bár sokan azt mondják,hogy már nem 20 évvel ezelőtt van,ma már vannak alacsony hormontartalmú készítmények is,amik már nem járnak ilyen mellékhatásokkal.Na meg mindenkire másképpen hat..
Na meg egyáltalán "szennyezni" félek a szervezetemet,hormonok,stb..
Köszönöm a válaszokat!
Szia : )
Nem kell félned a tabletta szedésétől, főleg hogyha doki ajánlotta.
Én 15 voltam, mikor elkezdtem szedni, nem híztam, nem szőrösödtem, és a pattanásaimat kordában tartotta, a menstruációs fájdalmat csökkentette és a vérzés is kisebb mennyiségű, mint tabletta szedése előtt volt.
Én is csak javasolni tudom !
Én nem kezdeném el a helyedben.Szerintem nem éri meg.Sok galibát okozhat úgyis h észre sem veszed h attól van.Én 16 évesen kezdtem 10 évig szedtem(Harmonet).Ahogy abbahagytam akkor derült ki h mennyi bajt is okozott.Tartottam egy éves szünetet orvos tanácsára most kaptam másikat(Symicia).Reménykedtem h ez jó lesz,de már az elején észleletem dolgokat mivel már jobban tudom mire kell figyelni,még adok neki egy kis időt,de ha nem válik be ez sem én inkább hormonmentes dologban gondolkozom.Amúgy ha ha igy utolag tudom miket okoz a szedése és az abbahagyása,akkor soha nem kezdem el.Ez egy vélemény csak.Nem kell megfogadnod,csak leirtam.Amúgy sok helyen le van irva a tabi jótékony hatása és lehetséges kellemetlensége is.Olvasd el és mérlegelj neked mi éri meg.Ezt a düntést neked kell meghoznod.
A pattanásosságot csökkenti, ahogy gátolja a fokozott szőrnövekedést is. Csökkenti a menstruáció alatti fájdalmat, és a vér mennyiségét, illetve az egésznek a lefolyási hosszát. Nyugalmat ad, és előre tervezhetőséget, és megvéd a terhességtől. Premenstruális szindróma ellen is jó.
Ami a hátránya, hogy hajlamosabb lehetsz hüvelygombára, előfordulhat libidócsökkenés, szex közbeni nedvesedési probléma. Ritka, de előfordulhat vérrög képződés. Viszont ez utóbbit ki lehet védeni, ha nem dohányzol. Illetve el lehet végeztetni előtte egy tesztet, hogy mennyire vagy hajlamos erre.
Vannak emberek, akiknél nem válik be az első tabletta, olyankor meg lehet próbálkozni másikkal.
Köszönöm a válaszokat,az linkelt oldalak nagyon hasznosak voltak!
2.válaszoló:Említetted,hogy csak később vetted észre,hogy milyen gondokat is okozott.Ezek (a te esetedben) milyen fajta gondok voltak?
Ezt neked kell mérlegelned.
A legtöbb esetben a tabletta mérsékli a vérzést, enyhíti a görcsöket. Ált. a bőrön is javít, eltünteti a pattanásokat.
Viszont gyakori mellékhatása a hízás, a libidócsökkenés, a folyamatos hüvelyi fertőzések stb.
Illetve abbahagyás után elég változó, hogy kinek hogy térnek vagy nem térnek vissza a problémák.
Vki a pattanásaira kezdi el szedni, letisztítja a bőrét, de miután abbahagyja 3szor annyi pattanás jön vissza, mint előtte. De olyan is van, akinek alig jön vissza néhány pattanás.
Olyat is van, akinek enyhíti a görcseit, de abbahagyás után még erősebbek lesznek...
Nagyon szervezetefüggő. Előre nem igazán lehet megjósolni, hogy neked lesz-e vmi bajod tőle, és ha igen, akkor mi.
Ú,ez tényleg nem hangzik valami jól.Én most nagyon hajlok rá,mert ebben a hónapban is iszonyatosan görcsöltem,szenvedtem.
Közben meg kb fél éve még az volt a véleményem,hogy egy méreg és én sosem fogom szedni..
Köszi,hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!