Tudtok Kecskeméten olyan szülész-nőgyógyászt aki kérésre vállal császármetszést?
Szülésznő vagyok és nem szeretnék császármetszéssel szülni. De leírom a programozott császármetszés előnyeit és a hátrányait, hátha segít.
Előny:
Vajúdásmentes, gyors, kiszámítható, "fájdalommentes" szülés. Nincs gátmetszés, nincs hüvelyi fájdalom.
Hátrány:
Az érzéstelenítés/altatás nagy kockázati tényező. Az operáció után nagy fájdalmak, mobilitás csökkenése az első néhány napban. A sebgyógyulás sokkal tovább tart, mint egy esetleges gátmetszés sebe.
A tejelválasztás elindulása elhúzódik, így kb. három napig valószínűleg nem lesz tejed, a babát vagy más tejével, vagy tápszerrel etetik, miközben Te szenvedsz a szoptatás fájdalmaitól, hiszen a picit mellre kell tenni, hogy a hormontermelés fokozódjon, viszont szegényke próbálkozik, de nem jön semmi, csak a mellbimbódat nyüstöli.
Más megközelítésből: olvass utána, mit írnak azokról a gyerekekről, akik nem természetes úton jöttek világra.
Ez csak néhány gyors példa, a teljesség igénye nélkül.
Remélem, sikerül mielőbb teherbe esned, és utána jól döntesz! :)
Őszintén... Szerinted természetes császárra szülni?
Persze, a 20-ik században szükség esetén jó a modern technológiára támaszkodni, de ha nem muszáj...akkor minek?
Egy jó doki úgyis tudja mit kell tenni, ha a helyzet úgy hozza...A fájdalmat megúszni nem fogod, sem így sem úgy...
Nem kell rágörcsölni, had menjen a maga útján minden. Ami gyerekvállalással kapcsolatos, az ritkán alakul a tervek szerint :-)
13.
nagy kár így felháborodnod! semmiképpen sem természetes dolog, mindenképpen valamiféle "betegség" az oka, ha császárral kell szülnöd, egészséges embernek nincs szüksége "műtétre" ilyenkor!
12.
Megtudnád nekem írni, hogy ez a hőmérőzős dolog hogy működik? Nem rendszeres a ciklusom, 28-35 napos. Mult hét hétfőn 36°C volt a hőmérsékletem 1 napig, előtte 35.6°C és utána is. Akkor lehetett peteérésem? Azt hittem az 2-3 napig tart.
Köszi!
13-asnak. Szerintem arra gondolt a válaszoló, hogy vannak olyan megközelítések, amelyek szerint például a császárral született gyerekek könnyebben meghátrálnak a későbbiekben egy-egy nagy feladattól és hasonlók.( Nem hiszem, hogy azért írta, mert ő is 100%-ig úgy gondolja. Csak tájékoztatásképpen)
Az enyémek is császárral születtek, megvolt az orvosi oka, az elsőnél az Ő életének a megmentése, a másodiknál sajnos közrejátszott, hogy az első császár volt. Pedig nagyon szerettem volna spontán.
Császárnak csak szakmailag indokolt esetben van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!