Menstruacio? Hany evesen jon meg eloszor, milyen lessz? Es meg minden amit tudtok rola!
Én 14 voltam, mikor megjött. Hétvégén kocsimosás közben :D
Kicsit görcsölgetett a hasam, de nem volt vészes, le se szrtam. Nedvességet éreztem a bugyimban, arra is tojtam, mert megszoktam, hisz fehérfolyás is ugyanilyen érzéssel jár, ami akkor már 1-2 éve fennállt.
Aztán elmentem wcre, és ott kaptam szívrohamot, mikor megláttam a véres bugyim. Sápadás, remegés, leizzadás, atyaég!, minden volt, holott tudtam, mi a szitu, csak meglepődtem, meg a vér...
Milyen érzés?
-néha erősebb, néha gyengébb görcsök - olykor igen kellemetlen tud lenni, sőt, van aki minden haviját végigfetrengi a fájdalomtól, elájul, hány, stb. (nekem ilyen soha nem volt, bár sírás határán álltam már)
- a vérzés intenzitása is alkalomfüggő, egyszer több, egyszer kevesebb
- mindig akkor jön, mikor tökre nem kéne :)
- a betétet meg kell szokni, eleinte kényelmetlen tud lenni, a tampon meg nem mindenkinek megy fel
- ha nagyon sokáig vársz a cserével átázhatsz, ami szr (én nem egy alkalommal ébredtem reggel seggig véresen)
- uszi alól tuti felmentés :D
- a sport ajánlott, mert görcsoldó, és gyorsabban ürül a vér (persze, nem a spárga, meg égbe a lábat mozgásra gondolok, mert átázás veszély, első napokon a bringa is kerülendő)
Nekem 12 évesen jött meg (anyukámnak 16).
Nagyon ingerlékeny voltam aznap, lepofoztam egy osztálytársamat, mert a megszokott bunkóságát már nem tudtam elviselni.
Aztán hazamentem, belázasodtam, anyu orvost hívott.
Megtapogatta a hasamat, azt mondta, de nagy már ez a kislány, aztán elment. (Nem is tudtuk, ez mit jelentett. Biztos puffadt vagy érzékeny volt a hasam)
És reggelre megjött.
Ez jó régen volt, amikor még betétek sem voltak. Vattával rendeteget kínlódtam, mindig elcsúszott. A szárnyas betétek nagyon jók.
Tamponnal jó sok évig még ráérsz.
Anyukáddal nyugodtan beszéld meg. Ez egyáltalán nem ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!