Van e félnivalóm a nőgyógyásztól?
nagyon erős a vérzésem az utóbbi két hónapban olyan szinten hogy félóránként kell betétet cserélnem. és este kétszer-háromszor kelek fel úgy hogy mindenem-minden csupa vér. nagyon sok jó és hasznos tanácsot kaptam, hogy fordúljak nőgyógyászhoz és hogy beszéljem meg anyával ( még most se tudja egyszerűen nem merem neki elmondani) de a nőgyógyásztól nagyon félek még csak 13 vagyok de már 3 éve megvan. biztos hogy nőgyógyászhoz kell mennem nem lehet hogy csak valami hormonprobléma mivel kissé "érettebb" vagyok kortársaimnál? és ha tényleg csak a nőgyógyász segít férfihez vagy nőhöz menjek?
va válaszokat előre is köszönöm
bocsi nem a nődokisra hanem rád mondtam
a nődokis tanácsi hasznosak és meg is fogadom őket na de mind1
13.
egészen kicsi lányokat, meg 12 éveseket is gyereknőgyógyászatra visznek és nem felnőtre!
A gyereknőgyógyászaton pedig nem férfi, hanem anyaszerű női dokihoz mennek mert ez a természetes és nem az idegen férfi előtti terpesztés, vetkőzés. Még soha nem találkoztam olyan 12 éves kislánnyal, aki ne szégyelte volna magát annyira, hogy mindegy lenne neki ki előtt vetkőzik.
Az első vizsgálat egy életre szól, ha a szülő ezt nem gondolja át és férfihez erőszakolja a lányát, akkor komoly esélye van a későbbi nőgyógyász (szűrő)vizsgálatok kerülésének!
De azért remélhetőleg a gyereknőgyógyász nő lesz és nem férfi.
11.
"Ja, és én férfit javasolnék, a nők hajlamosak bunkózni, meg durváskodni,"
Ez csacsiság! Tapasztalatok alapján pont forditva van!
dr Szabadi Erika nőgyógyász mondja:
"„Nőként végezni szülész-nőgyógyászati orvosi tevékenységet azért jó és érdekes, mert nőként pontosan ÉRTEM, hogy az engem felkereső páciens mit akar, vagy éppenséggel mit nem akar elmondani. Panaszait pedig ÁTÉRZEM, mert valószínűleg már én is megtapasztaltam, vagy meg fogom tapasztalni azokat.”
Miért kell riogatni a szegény lányt??
Kedves leányzó.
A lányom veled egyidős.13 éves.Neki is nagyon erős vérzése van.Napközben fél óránként cseréli a betétet,éjszaka volt,hogy sírva jött a szobámba,hogy mennyire csúnya dolgot tett.Nem vette észre,hogy átázott,és még a matraca is csupa vér lett.
Neki is és neked is elmondom,hogy ezt nem szabad sem cikinek,sem bűnnek vagy hibának tartani.Teljesen normális dolog,és nem leszel vérszegény,sem egyéb bajod nem lesz.Voltaképpen ahogy többen is írták vannak akiknek a szervezetük sokkal hamarabb kifejlődik,vannak akiknél sokkal nagyobb vérbőséggel jár ez.De ez nem baj.
A gyermekorvos sem fog riogatni,ő is csak azt fogja mondani mint sokan.Neked ez a normális.Ami később akár változhat is.Lehet hogy 20 éves korodra ha már fogamzásgátló tablettát szedsz (sosem lehet tudni) akkor akár csökkenhet.Az is lehet,hogy gyermek szülés után amikor amúgy is változni fog a szervezeted,a hormonháztartásod szintén csökkenni fog a havi vérzésed.
Nyugodj bele,hogy te is azok táborába tartozol akiknek pár napig erős vérzésük van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!