Mit tennétek a helyemben? Kinek milyen tapasztalata van a HPV-vel? Mit tud erről?
Első rákszűrésem eredménye p2/p3-as lett amit sztk-ban csináltattam. Felhívott az orvosom hogy menjek be mert nem lett túl jó az eredmény, mikor bementem közölte hogy HPV-m van és vissza kell mennem 3hónap mulva typologiára hogy kiderítsék melyik fajtája a HPV-nek.
Mikor hazamentem elmondtam a szüleimnek és anyukám felhívta a magánorvosát (akinél születtem) kért időpontot, azt mondta 3 hónap mulva menjek el hozzá, elmentem hozzá megvizsgált felírt egy gyógyszert és azt mondta ne foglalkozzak vele mert ez csak média kampány, hogy a sok fiatal beoltassa magát.. De az eredményem akkor is rossz lett... Volt hogy néha csak elkezdtem vérezni, és görcsölt a hasam, visszamentem a magándokihoz és azt mondta hogy még fiatal vagyok előfordulhat..
Mostmár eltelt 1 év azóta, esedékes lenne újabb szűrővizsgálatot tennem.. mit javasoltok melyik orvoshoz menjek vissza?
Ki mit tud a HPV-ről.. mit tennétek a helyembe?? Köszönöm a válaszokat előre is !
A HPV a humán papillomavirus, melynek több törzse is létezik (ezeket lehet tipizálni). Az ún. "low risk" HPV-k pl. a szemölcsöket, míg a "high risk" HPV-k (16, 18, 33, 35, 45 a leggyakrabban) felelősek többek között a cervixcarcinoma (=méhnyakrák) kialakulásáért. _Azonban_ a rendszeres szűréssel a méhnyakrák még az ún. precancerosus (=rákelőző) állapotában felismerhető és a tényleges daganat kialakulása előtt sikeresen kezelhető.
Az oltóanyagot személy szerint kötelezővé tenném, egyébként minden lány 3 részletben kapja meg, és a leggyakoribb szerotípusok elleni védettséget jó eséllyel biztosítja.
Az az orvos, amelyik azt állítja, hogy a HPV nem valós veszély, és az oltás csak humbug, sarlatán idióta, és szakmai felkészültsége kétségbe vonható.
A keneted eredménye enyhe/középsúlyos elváltozást mutat, _de_ mutat, tehát mindenféleképpen olyan orvoshoz menj, aki kellő felkészültséggel képes a problémát felmérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!