Nyáron lesz egy műtétem, egy ciszta van a mellemben. Jóindulatú, csak az orvos azt mondta hogy jobb lenne inkább kivetetni. Akinek már volt ilyen műtéte, írja le legyen szíves, hogy milyen?
ugyan műtétem még nem volt, de láttam már, hogy hogyan ápolják a kórházban a hasonló műtéten átesetteket, szóval hogy miként is néz ez ki.
ha megvan minden papír és lelet(doki elmondja mik kellenek), akkor be lehet feküdni, 1-2nappal műtét előtt. nem szabad enni, aneszteziológus megvizsgálja, hogy miképp lehet altatni, ilyenek. maga a műtét változó időtartamú, de sztem olyan 2 óra lehet kb, de ez sokmindentől függ. infúziót mindenkinek adnak, mert műtét után nem lehet pár óráig inni(azért, mert az altatással gyengülnek a reflexek és nehogy félrenyeljen az illető). általában hagynak a sebben egy csövet, amin a keletkező folyadék, kis vér ki tud jönni, így szép tiszta marad a seb, de kis sebnél ez sem kell. kb 2-3 nap múlva szedhető ki a varrat, de ez is változó. utána haza is lehet menni. szóval nem hetekről van szó és a hasonló műtéten átesettek nagyon jól szokták viselni.
Szia!
Ugyan ilyen problémám nem volt, nekem a petefészkemnél volt egy daganatom, amit műtéti úton távolítottak el.
Azt tudom ajánlani, hogy ne aggódj, ne félj, túl esel rajta és utána minden rendben lesz.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!