Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan zajlik le egy nőgyógyás...

Hogyan zajlik le egy nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

Mit kell csinàlni? Mennyi idõsen voltatok elõször?

Bocsi a sok kérdèsêrt, de kivàncsi vagyok?:)

2012. jan. 14. 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy miért mész.

Először mondd el a problémádat, vagy hogy mit szeretnél.

Ha alul van a probléma, akkor deréktól lefelé le kell vetkőzni, kivéve ha szoknya vagy egyberuha van rajtad, ilyenkor elég a bugyit levenni. Zoknit, cipőt nem kell levenni, de harisnyát igen. Aztán felfekszel a székbe (az orvos elmondja mit hova tegyél ha nem tudod), és megvizsgálja azt amivel a problémád van (ilyenkor be is nyúlhat ujjal, vagy kitapinthat dolgokat, de egyes műszereket is felhelyezhet). Ha ultrahangra van szükséged, akkor elküld arra, és emez a vizsgálat nem feltétlen kell ha eleve tudja, hogy ultrahangra küldd.

Ha kell, akkor vesz kenetet, illetve ha rákszűrésre mentél, akkor arra vesz.

Ha végzett a vizsgálattal, akkor megbeszélitek mi legyen, illetve milyen tüneteid voltak/vannak.

Ha felül (mellekkel) van a probléma, akkor fölsőt kell csak levenni, meg melltartót, és azt vizsgálja.

Ha hormonális probléma, akkor megbeszélitek, és elküld vérvételre, meg esetleg ultrahangra, vagy egyből felír valamit (ha fogamzásgátlót ír fel hormonális vizsgálat nélkül, akkor nem szabad beszedni, és orvost kell váltani, mert random fogamzásgátlótól nem gyógyulsz meg hormonális betegségből.)

2012. jan. 15. 03:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Először mész? Mi a baj?
2012. jan. 15. 07:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszt, sokat segitettél. 21vagyok, igen elôször szeretnék el menni, mert 1hónap alatt már màsodszor van menstruációm, ès fàj a jobb oldalam (tuti nem vakbél). Ugyhogy jobb fèlni mint meg ilyedni.
2012. jan. 15. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Hány nap telt el a vérzéseid kezdete között? Szóval a két vérzés első napja között?

Amúgy szűz vagy még? Ha igen, akkor azt mindenképpen mondani kell az orvosnak.

2012. jan. 15. 13:09
 5/6 A kérdező kommentje:
15 nap, még ilyen nem volt. Màr nem vagyok szúz, de kb másfél éve nem volt semmien sexuális kapcsolatom.
2012. jan. 15. 14:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, akkor menj el, és szerintem rákszűrést is csináltass a biztonság kedvéért, mivel már éltél nemi életet, nehogy HPV-s legyél. De amúgy valszeg valami hormonális probléma lesz.
2012. jan. 15. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!