Menstruáció késése? Mi baj lehet? ( bővebben lent )
Figyelt kérdés
augusztusba hagytam abba a gyógyszer szedését, mert kaptam egy fertőzést, és a kezelésére erős gyógyszereket, ami mellé nem szedhettem a gyógyszert. aztán abba hagytam és rá pár napra már menstruáltam is, aztán szeptemberbe késett a mensim kb 5 napot, októberbe már késett másfél hetet, és novemberbe is csúszott... voltam nődokinál. megcsinálta a vizsgálatokat, labor, terhességi teszt, nőgyógyászati vizsgálat, és nem vagyok terhes. De félek hogy esetleg meddő lettem? mert november 2. hetébe menstruáltam és azóta se. :/ volt már valakinek ilyen? ha igen írja meg a tanácsait. 22/L2012. jan. 10. 08:42
1/4 anonim válasza:
A fogamzásgátlónak megvan az a veszélye, hogy felborítja a a szedés előtt normális ciklust is abbahagyás után. Szerintem elég idő telt el ahhoz, hogy egyértelmű legyen, a ciklusod nem akar magától rendeződni. Sajnos orvosi segítségre lesz szükséged, ha normális ciklust akarsz, És valószínűleg nincs is így peteérésed, és lehet, hogy nem is lesz, amíg ez nincs rendezve. De persze azt nem mondanám, hogy véglegesen meddő lennél, csak addig, amíg nem hoznak rendbe, valószínűleg nem tudsz teherbe esni. Ilyesmi gyakran előfordul foggátló szedése miatt, és szerintem az orvosok nem is tájékoztatnak róla kellőképen.
2/4 A kérdező kommentje:
:( hát az fain... igen. amúgy a dokim szerint egy terhesség tenne rendbe mindent. de hát könyörgök hogy vállaljak gyereket így? ha egyszerűen, nemis menstruálok?
2012. jan. 10. 11:51
3/4 anonim válasza:
Hát én nem vagyok orvos, de amikor nagymamámnak túl fiatalon elkezdődött a klimax, és elmaradt a menstruációja, neki is azt javasolták, hogy essen teherbe, és csináltak gyógykaparást, ami után 3 hónapig nem érintkezhetett a férjével, de utána azonnal teherbe esett. Lehet a gyógykaparás segítene neked is, még ha nem is szeretnél gyereket. Amúgy meg, ha a nőgyógyászod nagyon tanácstalan és nem segít, akkor keress másikat, aki jobban ért a dologhoz. A nőgyógyászok nagyon könnyedén tudnak fölírni foggátlót, de aztán az általa keltett problémákat kezelni sokkal nehezebb, és az már nem annyira tetszik nekik...
4/4 A kérdező kommentje:
hát igen. a gyógykaparás nem igazán tetszik nekem. inkább valami hormonkezelő gyógyszert szeretnék szedni, amivel be lehetne szabályozni ezt. vagy egyáltalán a fő okot kellene megtalálni. de már 3.dokinál voltam ezzel...és mindegyik ugyanazt mondja...
2012. jan. 10. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!