Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit értett anyukám az alatt,...

Mit értett anyukám az alatt, hogy 'ha tampont használok majd megbánom'?

Figyelt kérdés
Nem ilyenekre gondolok, hogy megver.. Az nem ő... Valami betegség?:S
2009. máj. 22. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi bajod,ha minden tampon csere előtt gondosan kezet mosol szappannal.

Én évekig csak azt használtam,mert sportoló voltam,és baromi kényelmetlen,amikor egy versenyen a betét mozgolódik,és azon kell agyalnod,h vajon nem áztál-e át egy nagyobb mozdulatnál.Meg tesi órán a gerendán és a felemás korláton is eléggé zavaró.

Én csak ajánlani tudom,kezdetnek a mini tamponokat használd.Aztán majd ki tudod alakítani magadnak,h melyik a kényelmes méret.

2009. máj. 22. 21:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is tampont használok már a kezdetektől fogva..és sztem is sokkal jobb,mint a betét! Nem tudom mire gondolhatott anyukád:S Persze vannak veszélyei ...de nem olyan durvák!
2009. máj. 22. 21:09
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez már jó pár hónappal ezelőtt volt, nekem is kényelmesebb a tampon.. :)
2009. máj. 22. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám is ugyanezt mondta. Évekig nem is használtam tampont. De aztán egyszer kipróbáltam, és azóta sincs semmi gond. Kiderült, hogy anyukám attól félt, hogy átszakítja a szűzhártyám, és majd ebből később baj lesz, mert mit fog szólni a barátom (mintha a szűzhártya megléte lenne a legfontosabb). Másrészt ő nehezen használja, ezért azt gondolta, hogy én is nehezen fogom. Meg attól félt, hogy fertőzést szedek össze. De ha az ember előtte most kezet, és rendszeresen cseréli, akkor nem lehet baj.
2009. máj. 23. 00:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mire gondolhatott az anyukád. de a rendszeres tamponhasználattól, főleg, ha nem a legkisebb méretet használod, kitágulhat a szűzhártyád. Ami nem baj. Én kifejezetten örültem neki, hogy az első közösülésünk nem volt fájdalmas, mert addigra már kitágultam.
2009. máj. 23. 01:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Sajnos anyáink nagyon sokat tudnak ártani az olyan dolgokkal, hogy ha valami neki nem ment, fájt, akkor nekünk is az lesz...(Egyik barátnőm pl. már most azon görcsöl, hogy biztos nehezen fog teherbe esni, mert anyukája évek óta mondogatja neki, hogy neki is nehezen ment, akkor a lányának is nehéz lesz.) A szűzhártyádra semmilyen hatással nem lesz/lett elvileg és úgysem az a lényeg, hanem hogy kinek adod majd oda magad először.

Én is néha használok (szűz vagyok), semmi kárt nem okozott, a héten voltam nődokinál, ő is mondta, hogy a szűzhártyámon sem a tampon nyoma, sem a barátom ujjainak a nyoma:) nem látszik. Szóval csak bátran a tampont, ha szereted. (Én nem szeretem, nem tudom megszokni, csak ha nagyon muszáj, egyébként betét.)

2009. máj. 23. 10:35
 7/12 A kérdező kommentje:
Már nem vagyok szűz, és köszönöm a sok választ, megnyugodtam. :)
2009. máj. 23. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:

"Anya csak egy van!" - hála a Jóistennek...

A kedvemért megkérdeznéd tőle, hogy miért mondta ezt?

2009. máj. 24. 07:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia, bar nem mai a kerdesed, de gondoltam hatha elolvasod a valaszom.

Anyukad nem mondott akkora hulyeseget, es attol hogy valamire ketezer ember azt mondja hogy jo az meg nem biztos hogy ugy is van ... :D

Szoval a tamponnak sok egeszsegkarosito hatasa van amirol a nok kb 99%a nem tud, vagy nem a tamponnal hozzak osszefuggesbe.

Ha meg nagyon fiatal vagy akkor lehet hogy ezekben meg hala Istennek nem volt/lesz reszed, de sztem erdemes elgnodolkozni rajtuk.

Pl. ha kezet mosol oke, de a fertozes a kormeid alatt megbuvo bakteriumokbol ill. a kezszarito gep levegojebol jutnak a kezedre amivel ugyebar felhelyezed a tampont.

Aztan valszeg azt sem tudjak soka, hogy a tamponok klorral es egyeb vegyszerekkel vannak atitatva, es ez mind a huvelyeden ill. egyeb belso nem szerveiden keresztul szivodik fel a testedbe = megsoszorozodott esely a mehnyakrakra ill. a nemzokeptelensegre.

Aztan nem tudom miota menstrualsz, de lehet eszrevetted mar, hogy ami kiurul az nem csak ver hanem ilyen "darabos" cucc, ez a hartya, ami a tampon hasznalataval nem tud kiurulni teljesen es orakig a huvelyedben "acsorog".

Igaz, hogy a tampon kenyelmesebb, de azt kell mindenkinek eldontenie maganak, hogy a kenyelmed vagy a testi egeszseged/gyermeked egeszsege a fontosabb e.

En mindig azt tanacsolom csajoknak, hogy inkabb hordjanak betetet es surun csereljek plusz tusoljanak naponta 2x, es tampont csak olyankor hasznaljanak ha muszaj,pl szombat este buliba mesz es tangat veszel fel, vagy edzesre, de ezek is csak par oras viselesek ha megnezed.

Szoval szerintem anyukad jofej, mert nem szol bele, rad bizza a dontest, de azert elmondhatta volna ezeket egy beszolas helyett... :D

Udv

2009. máj. 25. 23:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Elolvastam a válaszodat, és köszi :)

Igazából, én gyűlölöm a betétet, mert mindig úgy érzem, hogy átázok, és ez suliba elég gáz, főleg tesin... Itthonra általában betétet használok, hacsak nincs ilyen rohadt meleg, amikor még a hátsó felem is izzad, és nem szeretném érezni ahogy jön ki belőlem a cucc... :(

2009. máj. 26. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!