Aki hajlamos a hüvelygombára az hogy megy a strandra?

Én úgy, hogy nem megyek. De komolyan.
Bármit csinálhatok mindig beteg vagyok utána, de annyira (nekem mindenféle húgyhólyag, vesemedence stb fertőzésem is van ettől) hogy nem lehet kibírni.
Igen, a meleg pl. gyógy- vagy termálvizekben jobban el lehet kapni, ezt én is így tudom és tapasztaltam is. Az okát nem tudom pontosan.
Talán ha csak rendesbe mész akkor szerencséd lesz ha elég tiszta a hely és nem vagy rá szuperérzékeny.
Esetleg fel lehet helyezni egy tampont hogy mégse menjen be annyira a víz. Valamennyit segít...

Használtál már tampont, nem? Ugyanúgy kell most is.
Mielőtt bemész a vízbe (tiszta kézzel!) simán helyezd fel. Nekem akkor is sikerül ha épp nem menstruálok.
Arra figyelj, hogy a kihúzószál ne lógjon majd ki a bikinidből.
Aztán ha végeztél kiveszed.
Cserélgetni szerintem nem kell közben mert akkor csak méginkább bejuttatod a baktériumokat. Otthon esetleg végezhetsz hüvelyöblítést vagy vannak ilyen zuhanyok.

Szia!
Mielőtt elindulsz kend be magad canestennel,meg kenj oda is!Én is azt szoktam és igy még nem szedtem össze semmit se!De állitólag jó a körömvirágkrém is,ugyanigy!Idén kipróbálom,mégis csak gyógynövény!

Pedig a tampon nagyon hasznos lehet, így nem juthat fertőzött víz a hüvelyedbe, és azon belül a méheden és a petevezetődön keresztül akár a hasüregedbe. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy a fertőzésre, akkor ne kockáztass feleslegesen, mert akár tartós, nehezen kikezelhető fertőzést is kaphatsz.
Hasznos lehet időnként a tejsavas hüvelyöblítés, ami helyreállítja a normális, egészséges hüvelyflórát, és ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben. Drogériában és gyógyszertárban is kapni megfelelő oldatot vagy pezsgőtablettát (ez utóbbit is vízben kell feloldani).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!