Tüszőrepedés után 4 nappal mit lát az orvos? Ő látja hogy bekövetkezett e az ovuláció vagy nem?
Tudom régi kérdés, de hátha valaki olvassa, akkor legyen valami válasz rá:
ha a doki 27-én lát érett tüszőt, akkor az azt jelenti, hogy még nem repedt meg.
És igen, először érik a pete (ez tart a menstruációtól az ovulációig), amikor megért, akkor szabadul ki (=reped meg = történik az ovuláció), ha ovuláció után mész ultrahangra, akkor már nem lát érett petesejtet, hanem a douglasban pici folyadékot (ez a tüszőből folyik ki, mikor megreped és kiszabadul a petesejt).
És sajnos sokan rosszul írják, amikor megreped a tüsző (kb. félidőben) azt nem peteérésnek hívják, hanem ovulációnak. A peteérés egy hosszabb folyamat, az a ciklus első felében történik, amikor egyre nagyobb lesz a tüsző. Amikor pedig megért, kiszabadul, ovulációkor.
Az ovulációs teszt a kiszabadulás előtti 1-2 napon jelez pozitívan, akkor van az LH hormon a csúcson.
Remélem valaki még olvassa és segítettem ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!