Akinek kiveszik a méhét annak milyen érzés?
Figyelt kérdés
A keresztanyukám méhét el kellene távolítani,de nem akarja a műtétet. pontosan nem tudom mi baja van, de valami súlyos,ha már ki akarják venni. milyen ez a műtét? volt már valakinek? ezután gondolom nem fog menstruálni... még milyen tüneteti lesznek?2009. máj. 20. 12:27
1/6 anonim válasza:
Anyukámnak nem olyan régen volt egy ilyen műtétje. Igazából semmi extra, rutinműtét. Többféleképpen végzik, neki egy kb. 20 cm-es vágás van a hasán. A gyógyulás 6 hét kb. A műtét után még egy pár hétig fáj, ezt fájdalomcsillapítóval lehet orvosolni. Igen, a menstruáció is el fog maradni! (de ez nem baj, vagy igen???)
Remélem, hogy segítettem!
2/6 anonim válasza:
Anyukámat 14 éve műtötték, mert egy gyerekfej nagyságú daganata volt. Ha nagy a baj, márpedig nagy lehet, ha már ki akarják venni, akkor ezen ne gondolkozzon, mert az életébe is kerülhet. Attól még ugyanolyan nő marad, senki nem fogja tudni róla, akinek nem mondja el, hogy nincs méhe.
3/6 anonim válasza:
Lehet keresztanyukád meg sztem más ember csak fél magától a műtéttől. Nem tudom milyen idős és,hogy van-e gyereke/gyerekei. Mert nyilván méh eltávolítás után nem lesz gyereke. :( de másrészről,nem kell fogamzásgátló módszereket alkalmaznia és ugye nem kell a menstruációtól szenvednie.
4/6 anonim válasza:
Anyukámat amikor én születtem akkor a terhesség első szakaszában megműtötték mert rákos volt, és a terhesség után kivették a méhét, mamámnak 1 éve volt kb.: ilyen műtétje, és azt mondta h a heg az utánna fájt meg ilyenek, meg nehéz lábraállni!
5/6 A kérdező kommentje:
40éves már és van egy 16éves fia, de ő is nehezen fogant meg. köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 20. 15:18
6/6 anonim válasza:
anyukámnak miómái vannak, amik nem rosszindulatúak, de erősebb vérzést okoznak ráadásul ő vérszegény is. mivel 2 is van neki ki kéne venni a méhét, de ő sem engedi. persze lehet miómákkal élni, ha életveszélyes lenne biztos belenne. szerintem ezt egy nő lelki traumaként éli meg, hiszen valahol az képviseli a nőiségét, azt hogy édesanya. jó persze, tudom nem ez a lényeg, h van-e méhe vagy nincs mert attól még nő is meg anyuka is, de biztos úgy érzi, hogy megfosztják valamitől, ami fontos részét képezi egy nőnek. szerintem ezért sem szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!