17 éves vagyok, 4 évvel ezelőtt jött meg a menstruációm, de azóta sem állt be. Elmentem nődokihoz, aki fogamzásgátlót írt fel. Szedtem fél évig, ez idő alatt percre pontosan meg tudtam mondani, hogy mikor fog megjönni a mensim, de amióta abbahagytam, azóta úgy tűnik megint maradt minden a régiben. A tabi abbagyahása utáni első hónapban még pontosan megjött, nagyon örültem neki, de most úgy látszik, hogy megint elmarad. Az orvosom pedig azt mondta, hogy nincs semmi bajom, picit fejletlenebb a méhem a koromhoz képest, de más bajom nincs. Arra gondoltam, hogy talán PCO-s vagyok, de az orvosok szerint ilyen korban kár ezzel foglalkozni, mivel úgysem szeretnék még babát.(Amúgy más PCO-ra utaló tünetem nincs). Mivel párkapcsolatban élek, így arra gondoltam, hogy megint elkezdhetném szedni a tabit, mivel a gumit egyikőnk sem nagyon kedveli. Csak attól tartok, hogy ilyen fiatalon még nem kéne hosszú éveken át fogamzásgátlót szednem....
Mi erről a véleményetek?
2009. máj. 18. 19:36
1/4 anonim válasza:
Hát fiatal agy de ha nem akarsz babát akor vhogy védekezni kell, mert ugye párkapcsolatban élsz. én 16évesen kezdtem el szedni és most 18vagyok,sajnos félek abbahagyni a tabit,majd a gyermekvállalás előtt, ezek a tabik ugyis alacsony hormontartalmúak és elvileg lehet őket szedni akár 8évig is kihagyás nélkül. Nekem a dokim annak idején ezt mondta. miből gondolod h PCO-s vagy? (bocsi de ezt nem tudom h mi) a gumin tabin kivül vannak még vény nélkül kapható szerek (kupok,tabletták),amiket lehet védekezésre használni, de sztem a fogigátló jobb,mert a mensi is pontos tőle.
2009. máj. 18. 19:40
2/4 A kérdező kommentje:
Csak abból gondolom, hogy gyakorlatilag nem menstruálok. Volt olyan, hogy 6-7 hónapig semmi sem volt. Az orvos szerint még fiatal vagyok, meg szerinte nincs semmi bajom, de ez akkor sem normális!
2009. máj. 18. 19:44
3/4 anonim válasza:
Szerintem se normális, hogy gyakorlatilag nincsen vérzésed. Ne vedd sértésnek, de szerintem ez az egyik elsődleges jegye a nőiességnek. Én már 3 nap késés után rosszul szoktam lenni az idegtől. Én azt javaslom neked, mindenképp meg kell szüntetni a probléma okát, de ezt nem fogamzásgátló tablettával kell elérni, mivel még fejletlen a méhed és nincsen kialakult hormonháztartásod (az orvosod is megmondta). Vannak olyan hormonális tabletták amik beállitják a vérzést, magyarul lesz peteéérésed is, de fogamzásgátlásra nem ad védelmet. Ezeknek járj utána( a PCOS nők is ilyet szednek, ha babát akarnak). A tabletta és az óvszer mellett még 100féle mód létezik a védekezésre, csak az a baj, hogy sokan ezeket nem ismerik. Nézz körül az interneten védekezés ügyben, a vérzéseddel pedig lehet , hogy fel kéne keresni egy másik nődokit.
2009. máj. 18. 20:44
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, lehet, hogy tényleg az lesz....
Nagyon szeretném már, hogy rendesen beálljon a ciklusom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!