3 hónap tablettaszedést követően lehet 1 hónap
szünetet tartani, majd újra kezdeni?
Figyelt kérdés
Elég összetett a problémám. Folyamatos vérezgetés és norcolut-szedés után kezdtem el a fog.gátlót szedni, csakhogy lehet, hogy nem akkor kezdtem el, mikor kellett volna. Ugyanis a norcolut közben és után is véreztem, így nem tudtam, mikor kell pontosan elkezdeni a gyógyszert szedni. Valószínűleg "elcsúszott" a ciklusom, mert mindig pecsételő vérzés kezdődik, mikor még 7 szem bogyó van a levélben. Arra gondoltam, hogy tartok egy hónap szünetet, megvárok egy rendes, gyógyszermentes vérzést, és csak akkor kezdeném el a fog.gátlót újra. Szerintetek ez jó lenne? Az orvosom idén már nem fogad, csak januárban, akkor meg megint el kellene kezdenem egy újabb levéllel, azt meg nem akarom. Mit tanácsoltok?
2011. dec. 19. 08:21
1/5 anonim válasza:
évenként egy hónapot kell kihagyni
2011. dec. 19. 08:58
2/5 anonim válasza:
Igazából nem lenne probléma. Viszont nem ettől van a pecsételő vérzésed, tehát nem ez lenne a megoldás.
A tabletta egy teljesen mesterséges ciklust csinál, a tiédet pedig kikapcsolja. Nem tudja eltologatni meg ilyesmi. Ha minden levélnél hamarabb indul a vérzésed, akkor vagy nem szokta meg még a szervezeted, vagy nem a megfelelő tablettát szeded.
2011. dec. 19. 11:49
3/5 anonim válasza:
Ha problémáid vannak a ciklusoddal, akkor NEM szabad fogamzásgátlót szedni, amíg ki nem kezeltek, mert a fogamzásgátló max elkendőzi a problémát, sőt ronthat rajta. Ráadásul nálad ez a pecsételő vérzés a fogamzásgátló mellett még azt is jelenti, hogy az nem működik rendesen, vagy éppen a problémádon rontott.
2011. dec. 19. 12:47
4/5 A kérdező kommentje:
Természetesen minden gyógyszert ( a fogamzásgátlót is) orvosi utasításra kezdtem el szedni. Nem magamtól találtam ki. Igazából szedni se akartam, megvoltam nélküle, de az orvos azt mondta, hogy ez majd beállítja a ciklust. Ha nem szedek fog.gátlót, akkor meg még magasabb hormontartalmú gyógyszereket tudna adni. Akkor már inkább a fog.gátló mellett döntöttem. Valószínűleg a norcolut zavarhatott be, mert nem igazán jött meg tőle, csak rövid (1-2napos) vérzést hozott, én meg elkezdtem a fog.gátlót szedni.
2011. dec. 19. 13:51
5/5 anonim válasza:
De a fogamzásgátló hiába kisebb hormontartalmú, nem oldja meg a problémát, csak elnapolja. Sajnos sok orvos felírja a fogamzásgátlót rendszertelen menzeszre is, de még egy nőn se segített, csak akkor kaptak észbe, amikor már gyermeket szerettek volna, és nem ment.
Ha nem tetszik, amit az orvosod akar adni rá, akkor keress másikat, aki kitalál valami mást, de a foggátló nem gyógyszer erre.
Amúgy nem tudom mi alapján mondta az orvos a lehetőségeidet, de egy alapos, ciklushoz kötött hormonális vérképelemzés nélkül értelmetlen bármit adni ilyen problémára
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!