Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért magas a gyógyszerek...

Miért magas a gyógyszerek ellenére a vérnyomása?

Figyelt kérdés
Édesanyámat, aki nem mellesleg 44 éves (!) nemrég szívinfarktussal kórházba vitték. Bent volt egy hétig, hazajött, utána ment 3 hétre szanatóriumba. Mindenhol minden rendben volt. Kb 2-3 hete jött haza. Az utóbbi napokban panaszkodik, hogy a felírt és bevett gyógyszerei ellenére is 180-as vérnyomása van. Nyugodt környezetet teremtettünk neki, az étrendjére is odafigyel(ünk) és nem értjük, hogy mi lehet a probléma. A háziorvos megnövelte a gyógyszeradagot azóta és ennek ellenére is fenn áll a probléma.
2011. dec. 2. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Gógyszert kell váltan!!!vagy más irányból is megvizsgálni a vérnyomás okát(pajzsmirigy probléma,cukor betegség,idegesség...)
2011. dec. 2. 21:17
 2/2 anonim ***** válasza:

én is már x éve(talán 3) szedtem egy vérnyomás gyógyszert orvosi utasításra,aztán egyszer megmértem a vérnyomásomat itthon(nem vagyok hipochonder,szóval nem méregetem naponta 3x,időm sincs,napközben dolgozom,stb.)aztán egyszer egy hamarosan bekövetkező kötelező központi orvosi felülvizsgálat előzményeként újra elmentem a dokimhoz,az megmérte,és kiderült,már nem hat a régi gyógyszer.Azóta voltam vérképen,és kiderült,új gyógyszert kell szednem.

Szóval lehet,hogy nem dózisemelés,hanem gyógyszerváltás(új gyógyszer) a megoldás a problémádra.Azóta itthon hetente átlag kétszer megmérem,és most meg inkább alacsony,de az nekem jó,a lényeg,hogy NE legyen magas...

2011. dec. 2. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!