Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem megy fel a tampon?

Miért nem megy fel a tampon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 18 vagyok,egy pár hónapja sikerült ujjamal bejutnom a hüvelybe. Azóta is gond nélkül,simán bejutok,egyszer próbából egy tampont is föltettem,semmi gond nem volt vele.De már másodszor menstruálok azóta,és nagyon szeretnék tampont használni,de ha menstruálok,egyszerűen nem megy fel! Nem tágulok,meg semmi,lehet hogy nem tudok ellazulni...és az sincs rám jó hatással hogy félméteres körzetben mindent összevérzek amíg próbálom felrakni...ja,és általában nagyon görcsölök,fáj.És nem tudom felrakni a tampont,hiába küszködöm,pedig ha nem menstrálok,sima ügy.Miért van ez??És mi segíthetne abban,hogy felcsússzon végre??Köszönöm!
2009. máj. 13. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

legelőször nekem sem sikerült ,bár az már régen volt.

Ha probálkozol is mindenképpen otthon tedd ha már ilyen körülményes és talán krémezd be a tampont és elsőre minit használj.

2009. máj. 13. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
a kezdetekben használ betétet, a tampon bár igaz hogy kényelmesebb, de ha még kínlódsz vele, addig ne használd, vagy pedig marad a krémes tampon.
2009. máj. 13. 14:33
 3/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem az applikátoros tampon jött be (Playtex). Előtte sehogy se tudtam felrakni, azzal meg pikk-pakk. Semmit sem éreztem..

Rossmanban, dm-ben kapható.

2009. máj. 13. 14:43
 4/9 anonim válasza:
77%
Ha a tampon felhelyezése simán működött akkor is, amikor mégcsak nem is menstruáltál, akkor menzesz idején is mennie kell. Sikertelen próbálkozások a tapasztalt tamponhasználóknál is előfordulhatnak néha. Nem szabad arra koncentrálnod, hogy biztosan megint nem fog sikerülni, mert múltkor sem sikerült. Ettől feszült leszel, és akaratlanul is összehúzódnak a hüvelyizmaid, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a tampon felhelyezését. Tehát az első, hogy lazíts. Nagy lélegzetvételek, nyugalom. A megfelelő testhelyzetet magadnak kell megtalálnod, mindenki máshoz szokik hozzá, érdemes próbálkozni. Van, aki a vécén ülve, van, aki felrakja az egyik lábát a kád/vécé szélére, a legegyszerűbb pedig, ha (azért nem túl nagy) terpeszbe állsz és berogyasztod a térdeidet. Így könnyű ellazulni, és nyilvánvalóan egyszerűen hozzáférsz a hüvelybemenethez. Ha ellenállást tapasztalsz, változtass picit a felhelyezés irányán. Ha sikerül, figyelj rá, hogy eléggé mélyre helyezd (az ujjad kb. első 1,5-2 ujjpercének kell a hüvelyben lennie felhelyezéskor), hogy ne okozzon kellemetlen érzést. Pontos infókat nem tudok, de hallottam már gyógyszertárban kapható, erre használható kencét, nem tudom, hogy mi a megnevezése, de ha semmi nem segít, és nagyon ragaszkodsz a tamponhasználathoz, érdemes rákérdezni a patikában. És ha eddig nem tetted meg, olvasd el a tampon dobozában található tájékoztatót!
2009. máj. 13. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Én o.b. silk tuch borításosat használok, az könnyen csúszik. először használj szerintem minit, ha nagyon nem megy. Ja és néha nekem akkor fáj feltenni, ha apró kis szálak lógnak ki a végéből, mert irritálja a hüvelyemet.
2009. máj. 13. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Először én is vagy két napig próbálkoztam, {szegény nunim :) már nagyon ki volt fáradva és fájt a sok próbálkozástól}. Végül sikerült, a gyakorlat teszi a mestert. Előbb-utóbb sikerülni fog, csak kitartónak kell lenni. Egyébként én is szoktam még a mai napig is tapasztalni olyat, hogy amikor már megjött, kicsit nehezebben csúszik fel, de sok hasznos tanácsokat kaptál már itt előttem, biztosan fogod tudni majd használni. Nekem a mély guggolásos módszer jön be.
2009. máj. 13. 16:41
 7/9 A kérdező kommentje:

ÓÓóó mindenkinek köszönöm,akkor próbálkozom továbbra is kitartóan!:)

Egyébként minit akartam felrakni.Az se ment...

Ja,és én ágyban párnák közt 600törülköző közt próbáltam felrakni,lehet hogy állva/ülve kéne,és ez is probléma...

SZóval köszönöm!

2009. máj. 13. 19:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,az imént fölment. Nem tudok benne leülni. Meg semmit se. De legalább bentvan...gondolom,ez is gyakorlat kérdése. Nem sétálgatok vele sokat egyenlőe:)
2009. máj. 14. 14:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha érzed, hogy bent van, akkor nincs jó helyen, toldd feljebb!
2009. máj. 14. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!