Lehet e bajom ha így szedem a fogamzásgátlót?
én is elmennék egy másik dokihoz, biztos van ennél barátibb megoldás.
ciszta ellen a legjobb a fogamzásgátló egyébként? ezt se hallottam még.
Az endometriózis nem ciszta!
Ez a betegség azt jelenti, hogy nem csak a méhben található méhnyálkahártya, hanem máshol is. Lehet a hashártya szalagjain, beleken, petefészekben ún. csokoládécisztát okozhat.
Ezzel az a probléma, hogy ezek a kis nyálkahártya szigetek ugyanúgy reagálnak a hormonváltozásokra, mint a méhben lévő, azaz mikor menstruálsz, ezek is elkezdenek vérezni. Ami ugye baromira nem jó.
Viszont fogamzásgátló tabletta elvékonyítja a nyálkahártyát és elsorvasztja ezeket a kis szigeteket.
Ezért szokták adni ilyen probléma esetén.
Bár megmondom őszintén, szerintem ha fél évig nem tartanál szünetet, akkor is biztos lenne vérzésed. Mármint összevissza pecsételnél....
A legtöbb nő szervezete már azt sem bírja, ha egyszer kihagyja a 7 napos szünetet. Már akkor jelentkezni szokott áttöréses vérzés, nem hogy hat hónap alatt...
Egyébként műtéti megoldása is van az endometriózisnak, amikor is laparoszkópos műtéttel eltávolítják a méhnyálkahártya szigeteket. Viszont általában sajnos kiújul.
Szerintem ha nem bízol az orvosodban, akkor keress másikat.
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Igen én is tudom mi az az endometriózis, csak elég hosszú lett volna leírnom,egy másfél évessel az ölemben :) de Te megtetted helyettem :) amit leírtál ugyanazt mondta el nekem az orvosom. sőt még a csokoládécisztáról is beszélt. Engem már műtöttek 2 szer még nagyon régen és visszajöttek amit szintén leírtál. Ezért nem tudom eldönteni hogy belekezdjek ebbe a kúrába mivel a műtétet már tudom hogy nem működik csak egy kis ideig. Mindenestre köszönöm mindenki válaszát.
Az a bajom hogy elköltöztem és más dokit kellett keresnem, régen is nagyon nehezen találtam meg a nőgyógyászom akiben megbíztam, lehet hogy most is így lesz :)
Ez idáig az első doki úgyhogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!