Szerintetek azért csináltassak hormonvizsgálatot?
Szóval PCOS-ra utaló tüneteim vannak.Sokáig szedtem fogamzásgátlót,Diane35-öt is a pattanásokra,utána pedig egy gyengébbet.Fél éve hagytam abba,azóta rendszertelen a menstruációm,sajnos hónapokra is kimaradozik.Emellett sok tünet stimmel,ami a a PCOS-nál előfordul:elkezdett hullani hajam,picit szőrösödik az arcom,talán még a mellem is.:(Ezért már nagyon elvagyok keseredve,néha már nem is érzem magamat nőnek...:(Ma voltam a nőgyógyászomnál és hát igazából semmi jót nem mondott ,csak annyit ,hogy valószínűleg túlsúlyban lehet nálam az androgén hormon.Mást nem tudok csinálni ,csak esetleg újra szedni a fogamzásgátlót,amit én nem igazán szeretnék,mert úgy vettem észre ,hogy akkor az egész közérzetem nem volt jó,amíg szedtem,meg hát hosszú távon talán nem is annyira egészséges.
Mielőtt elmentem volna a nőgyógyászhoz,arra gondoltam,hogy csináltatok egy hormonvizsgálatot,de Ő azt mondta,hogy felesleges.Nem tudom,mert magán endokrinológushoz akartam menni(mivel az sztk-áshoz csak májusra kaptam ...:S),de lehet,hogy akkor az egész pénzkidobás lenne.
Előre is köszönöm annak,aki elolvassa és válaszol.:)
PCOS diagnosztizálásához kell hormonvizsgálat (női nemi hormonok, TSH, tesztoszteron mérés), hüvelyi UH, glükóz tolerancia teszt...
Gyógyszer előtt nem volt problémád?
Az azért király, hogy olyan rég volt, hogy nem is emlékszel rá...tekintve, hogy ezt a típusú gyógyszert max. fél évig szabad szedni....
Nincs meg a leleted? Amit a doki adott?
Igen,sajnos ezt én is később tudtam meg,hogy a Dianét nem szabad tovább szedni és akkor tértem át a Yadinéra.Az orvos meg simán hagyta volna ,hogy szedjem még.
Melyik leletre gondolsz,a mai vizsgálatéra?Nem adott semmilyen papírt.
Egyébként,ha a hüvelyi ultrahangon látszódtak volna a ciszták ,akkor azt csak mondta volna,nem?
Köszi előre is!
Hát igen...nem valami alapos orvos sajnos.:S
Nem tudom mit csináljak.
Csináltassak-e hormonvizsgálatot.
Még annyit kérdeznék,hogyha nem látszódott semmi az ultrahangon ,akkor ez nem is lehet PCOS?
Meg majd csináltatok labort is ,és kiderül,hogy mennyi a cukrom.
Az inzulinrezisztencia, ami gyakran jár együtt a PCOS-val, az nem mutatható ki sima vérvételen, csak terheléses cukorvizsgálaton.
Amúgy ha nem volt smemi UH-n, akkor nem valószínű a PCOS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!