Bevegyem a fogamzásgátlót vagy sem?
Várd meg a holnapot. Azzal semmiképp nem csinálsz bajt, hiszen a menzesz első 5 napján lehet elkezdeni.
Egyébként a fogamzásgátló adása PCO-ra csak tüneti kezelés, ha abbahagyod ugyanolyan szar lesz, mint eddig.
Voltál vele endokrinológusnál? Megnézték van-e inzulinrezisztenciád? Kaptál más gyógyszert is?
2011. nov. 5. 13:22
2/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy csak tüneti kezelés, a nőgyógyászom egyben elküldött hormonvizsgálatra és ő állapította meg ezt a betegséget. Amúgy is a PCO gyógyíthatatlan szóval, nem lehet vele mit csinálni. Csak kezelni. Más gyógyszert nem kapok, mivel nálam csak hormonzavart okozott.
Az első napon kell, szóval már most vedd be, bár ha az együttlét miatt nem szeded a bogyót, akkor még várhatsz vele, de már most is beveheted.
2011. nov. 5. 13:26
Persze, gyógyíthatatlan, de sok esetben kezelhető.
Pl. ha megnéznék az inzulinrezisztenciád, és beigazolódna, hogy van, akkor kaphatnál rá metformint, ami elég sok nőt helyretesz.
2011. nov. 5. 13:27
5/14 A kérdező kommentje:
Mindent megnéztek nálam, és nekem csak hormonzavarom van. Nincs baj a cukrommal. Csak mivel most szedek előszőr fogamzásgátlót nemtudom hogy most bemerjem e venni, mivel ez nem látszik rendes menstruációnak, mondjuk ezelőtt évente ha 3-4 volt. Azok is elég gyengék. Szóval akkor most vegyem be? És ha esetleg rosszul döntök, és beveszem, mi bajom lehet?
Megmondtam már, hogy ne vedd be.
Egyrészt elég gyakran olvasok neten nőgyógyász által írt válaszokat, és jó pár hasonló kérdésnél mindig azt láttam, hogy meg kell várni a normális vérzést.
Másrészt mint írtam, a menzesz első 65 napján bármikor be lehet venni, azzal nem csinálsz bajt.
2011. nov. 5. 13:34
2011. nov. 5. 13:34
Egyébként terheléses cukorteszten voltál?
2011. nov. 5. 13:36
9/14 A kérdező kommentje:
Jó oké értem. De mivan akkor ha ez a barnázgatás elmúlik, és utána nem jön meg, már csinált ilyet. Csak mert az orvos aztmondta ha ebben a hónapban nem jön meg visszamegyek, és.."csinál nekem" egyet:)Gondolom ad rá valamilyen gyógyszert.
10/14 A kérdező kommentje:
Nem terhelésesen voltam, de soha életemben nem volt baj a cukrommal. Olyan tüneteim sem voltak.
Kapcsolódó kérdések: