8 nappal hamarabb jött meg a menstruációm. Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
A menstruációm 8 nappal hamarabb jött meg. Az utóbbi 4-5 hónapban szinte sosem jött meg napra pontosan, mindig volt , hogy 1-2 nappal később vagy hamarabb jött meg, de a 8 napot már kicsit sokallom. 14 éves korom óta menstruálok, hosszú éveken keresztül semmi probléma nem volt vele. 18 évesen kezdtem bele egy fogyókúrába és igen aktív sportba, az kihatott a havi vérzésemre is, mivel volt, hogy kimaradt. Orvoshoz mentünk, az pedig a megfelelő gyógyszerrel "helyrerakta", és ismét jó lett minden. Most ugyan megjön szépen, de NEM PONTOSAN! Ideges vagyok miatta. Mi lehet a probléma?? Szűz vagyok még, noha már hónapok óta van egy barátom, akivel tervezzük az első együtt létet. Már kipróbáltunk ezt-azt, de szex még nem volt köztünk. Az a baj, hogy így nagyon tervezni sem tudunk, mert ez a hülye menstruáció folyton akkor jön meg, amikor nem kellene. Anyum szerint nem kellene aggódnom, majd beáll és szerinte egyébként is sok mindentől függhet, hogy miért jön meg ekkor és ekkor a menzesz. Nyilván ez igaz és én is úgy gondolom, hogy ez most csak átmeneti zavar és pár hónap múlva megint minden ok lesz, de mi van ha mégsem?2011. okt. 30. 19:37
11/21 A kérdező kommentje:
És az endokrinológián mit csinálnak egészen pontosan? Milyen jellegű vizsgálatnak vetnek alá?
2011. okt. 30. 20:13
12/21 anonim válasza:
20.05-ös vagyok és ismerem a mai nőgyógyászokat. Ha én találomra nem megyek el egy endokrinológus ismerősömhöz, akkor a mai napig falhatnám a hormontabikat, de a vérzésemen hosszú távon nem változtatott volna. Hidd el, tapasztaltam, h a nőgyógyászok nem gondolnak bele mélyebben a dolgokba. Ezt sokan a gyerekvállalás kategóriában ki is fejtik, mikor arról beszélnek, h milyen nehéz teherbe esni, mert a nőgyógyász évekig kezelte őket félre.
13/21 anonim válasza:
Csak vérvétel lesz meg vizeletvizsgálat, de nem olyan, amit egyszerű laborban tesztelnek, hanem spec helyre viszik a kémcsövet.
14/21 A kérdező kommentje:
Rendben van. Ígérem megfogadom a tanácsotokat és elmegyek endokrinológiára. Azt hiszem így lesz a legjobb, legalább kiderülhet, hogy mi is a probléma, hogy egyáltalán kell-e aggódnom. Nagyon köszönöm a tanácsokat, véleményeket!
2011. okt. 30. 20:23
15/21 anonim válasza:
Ha csak 8 nappal elöbb jött meg az nem nagy probléma.
16/21 A kérdező kommentje:
Igen, de azért nem is a legjobb. Kíváncsi vagyok, hogy a mostani havi "pontosan" fog-e megjönni, kicsit már ideges vagyok miatta... :S
2011. nov. 14. 06:48
17/21 anonim válasza:
Drága b.n te még egy 11 éves gyerek vagy + még nem is menstruálsz szóval nem is tudod miről beszélsz ;) és ilyenekbe ne szólj bele ;) többet ártasz mint használsz ;)
18/21 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23209..
tessék itt írtad, hogy 11 vagy ;)
és itt is: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23197..
ja és itt: gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__2321238-mi-a-menstruacio-elotuneteelotunete
19/21 anonim válasza:
Szia! Bocs, kicsit régi a topik, de mi lett a vége a történetnek? Mit mondott az endokrinológus?
20/21 szabina987 válasza:
ebben a temaban szeretnek erdeklodni en is. a menstruaciom utan `11nappal ismet barnazas kezdodott el(igy kezdodik nallam egy mesntruacio) nem tudom miert tottenik ez! 2nap alatt egy hanyos hasmeneses betegseg folytan fogytam 4-5kilot. vajon ez befolyasolhatja? vagy esetleg hogy meg nemreg vesztettem el a szuzessegem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!